ANNONS

Rum för livskvalitet

Vinterträdgård, uterum, odlingshus, paviljong, tehus, en extra matplats eller kanske spa och vatten …

Hur ofta har man inte tänkt tanken att det skulle sitta fint med ett extra rum. Kanske inte inne - men i anslutning till huset. En plats att vara på svala vår- och försommarkvällar. En plats att sitta skyddat men ändå ute – och en plats att kunna utnyttja under årets alla perioder som ett komplement till övriga ytor. Expodul är en av landets ledande tillverkare och leverantörer av specialanpassade uterum.

Berätta lite om vad ni gör och kan hjälpa till med!

-Vi erbjuder ett helhetskoncept för var och en som vill bygga till utanför huset och skaffa sig ett uterum och ett extra utrymme. Vi finns från start till mål eller från idé till färdig om du hellre vill uttrycka det så. Ett bra sätt att börja är att ringa eller maila oss och att ta sig in på vår hemsida för att bekanta sig med våra produkter. Här kan man också utnyttja vår konfigurator – en specialbyggd applikation där du kan gå in och ”provbygga” ditt uterum.

Vad menar du skiljer era uterum från andra på marknaden?

Egentligen allt. Vi jobbar till exempel helt uteslutande med kundanpassade lösningar där varje enhet och uppdrag måttanpassas. Det gör att du får en helt skräddarsydd och unik lösning som passar optimalt till dina förutsättningar och önskemål och du slipper kompromissa med mått, utseende, anslutningar och vinklar.

Behöver jag bygglov för ett uterum från Expodul?

Handlar det ytmässigt om en Friggebod eller en Attefallslösning så behövs ju inget bygglov, möjligtvis en bygganmälan, beroende på hur det lokala regelverket ser ut, men generellt gäller de regler som finns för byggnation även för våra lösningar. Men vi finns med redan i projektets början och kan vara behjälpliga hela vägen från uppritning till bygglovshandlingar, ansökan om bygglov och fram till godkänt bygglov. Tänk bara på att vara ute med bygglovsansökan i god tid så att du även räknar in kommunernas handläggningstid i projektet.

Hur fungerar det rent tekniskt?

Vi jobbar i aluminium, glas, plast och trä i vår fabrik i Forserum, Småland. Alla enheter kommer snyggt och prydligt levererade med bil till kunden – färdigkapat och måttanpassat. Förutsättningen är då att förberedande arbete med till exempel el och mark är gjorda. Det här är så tydligt och noggrant producerat så det är enkelt för den som är någorlunda händig att förstå och hantera, men vi har såklart återförsäljare över hela Sverige som kan jobba med våra produkter och lösningar - så ofta är det klokt att samarbeta med en lokal snickare/entreprenör för själva byggnationen.

Hur får jag koll på form och kostnader?

Vissa har gåvan att rita ritningar – andra inte - och ibland kan det vara svårt att få ned något på papper som blir begripligt för den lokale montören. Med vår specialdesignade konstruktions-app – konfiguratorn - på vår hemsida ”bygger” du ditt uterum med några enkla klick, med önskade dimensioner och material och i vår anpassade beräkningsmodul kan du sedan snabbt och lätt få fram ett ungefärligt pris på det du vill ha.

Finns det geografiska begränsningar?

Nej. Vi tillverkar och levererar monteringsfärdiga och skräddarsydda uterum till hela Sverige. Vi har en stor och väl tilltagen produktion på 7000 kvadratmeter i Forserum och vi kan nog faktiskt titulera oss experter på att hitta smarta och snygga lösningar oavsett hur avancerade eller speciella förutsättningarna än är.

Svensktillverkad kvalitet och tradition

Expodul har man gedigen erfarenhet av att skapa bekväma och nyttiga utrymmen. Man är ett renodlat familjeföretag med rötter i Forserum, Småland – inte långt ifrån Nässjö. Företaget startades 1975 och från att en gång ha börjat med skyltar, skyltställ, broschyrställ och mässmaterial – gick man sedan vidare och skapade rum i rum och glasade partier till kontor för konferens och avskilda ytor. Så småningom började man snickra stommar och uterum med fasta partier och skjutglaspartier och det är något som man utvecklat till perfektion. Idag är man ett av Sveriges ledande företag inom platsbyggda och måttbeställda uterum.

- Vi har kommit på plats ganska väl i regionen i och runt Malmö och ser man till vårt erbjudande och den lösning vi erbjuder så är vi egentligen helt unika. Det här är tradition, kunskap och gediget, kundanpassat hantverk ut i minsta detalj. Helt svenskproducerat med huvudkontor och tillverkning i Forserum, Småland.

Besöksadresser:

För den som vill komma och kika på Expoduls showrum, material och träffa deras representanter så finns man följande adresser:

Järnyxegatan 3, 213 75 Malmö [Kontor & Showroom]

Sörbyvägen 7, 571 78 Forserum [HQ + Showroom & Produktion]