Zlatans staty i Malmö pryddes under gårdagen med en grönvita Hammarbyhalsdukar.

Zlatans staty i Malmö pryddes under gårdagen med en grönvita Hammarbyhalsdukar. Foto: Läsarbild

Zlatan köper in sig i Hammarby

Efter gårdagens kryptiska meddelande står det klart

MALMÖ. Efter mycket spekulationer om vad Zlatan Ibrahimovics mystiska Instagram-inlägg betydde står det nu klart: stjärnan köper 25 procent av stockholmsklubben Hammarby.

Av
Jonatan Westerlind

På tisdagsförmiddagen lade Zlatan Ibrahimovic upp ett klipp på Instagram med en Hammarby-tröja med hans på ryggen. Genast satte spekulationerna igång. Vissa påstod att det gällde en E-sportssatsning, andra lekte med tanken på att han skulle spela för klubben.

Men, på onsdagsmorgonen publicerade Sportbladet en intervju där Zlatan Ibrahimovic avslöjar att han har köpt upp halva det amerikanska företaget Anschutz Entertainment Group, AEG, som äger LA Galaxy och även 47 procent av aktierna i Hammarby. Eftersom att Ibrahimovic nu äger halva AEG äger han då även 25 procent av Hammarby.

– Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till, säger han till Sportbladet.

I inervjun berättar han om vad han vill göra för Hammarby.

– Jag vill att Hammarby ska ha den bästa ungdomsakademin i hela Sverige. Hammarby ska få de bästa talangerna och fostra de bästa talangerna. Jag har resurser som kan hjälpa och ett nätverk som öppnar upp för det som behövs för att kunna ha den bästa akademin, säger Zlatan.

Nyheten har väckt upprörda känslor bland Malmö FF-supportrarna och det har startats en namninsamling för att avlägsna statyn av Zlatan, som restes utanför Malmö stadion för bara några veckor sedan.

Själv tror han inte att hans köp kommer påverka hur MFF:arna ser på honom.

– Nej, det tror jag inte. Det här har inget med MFF att göra. När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull, säger Zlatan till Sportbladet.

Publicerad 27 November 2019 13:47