Polis och räddningstjänst på plats utanför Pauliskolan.

Polis och räddningstjänst på plats utanför Pauliskolan. Foto: Markus Celander

Tonårspojkar anhållna för anlagda bränder på Pauliskolan

Misstänks för mordbrand efter toalettbränder

MALMÖ. Strax efter lunchtid på tisdagen ryckte räddningstjänsten ut till Pauliskolan efter ett larm om en brand på tredje våningen. Det visade sig brinna på flera toaletter på skolan. Två tonårspojkar har nu anhållits, misstänkta för att ha anlagd bränderna.

Av
Jonatan Westerlind

Marek Stefaniak

Larmet kom strax efter tolv på dagen. Flera bränder hade då brutit ut på toaletterna på tredje våningen och hela byggnaden fick evakueras. Polis och räddningstjänst anlände till platsen för att påbörja släckningsarbetet.

– Som vid alla bränder fanns det risk för liv och hälsa. Men skolan utrymde själv lokalerna snabbt enligt sina egna rutiner, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Toaletterna spärrades av för teknisk undersökning. Det finns inga uppgifter om personskador.

Strax innan klockan två på eftermiddagen meddelade polisen att två personer gripits misstänkta för att ha anlagt bränderna. Händelsen rubriceras som mordbrand. Klockan sex på kvällen anhölls de två pojkarna som är i tonåren.

Pauliskolan har cirka 1100 gymnasieungdomar inom barn- och fritids-, naturvetenskaps-, samhällsvetenskaps- och teknikprogrammen.

Publicerad 27 November 2019 00:00