Oscar Johansson och Nina Persson gör en unik tolkning av Hej tomtegubbar, till förmån för Skåne Stadsmission.

Oscar Johansson och Nina Persson gör en unik tolkning av Hej tomtegubbar, till förmån för Skåne Stadsmission. Foto: Roger Nellsjö

Nina Persson gör julsång för hemlösa barn

Nytolkar Hej tomtegubbar för Skåne stadsmissions julkampanj

MALMÖ.

Nina Persson nytolkar julsången Hej tomtegubbar i Skåne Stadsmissions julkampanj 2019. I deras julkampanj står de flera hundra barn i Skåne som lever i hemlöshet i fokus.

– Jag gillar det jobb som Stadsmissionen gör, säger Nina Persson, musiker och sångerska i bandet The Cardigans, i ett pressmeddelande.

Inspelningen av julklassikern Hej tomtegubbar, med den talande strofen ”en liten tid, vi leva här, med mycket möda och stort besvär”, ackompanjerar kampanjfilmen som handlar om en familj som tvingas flytta från sin lägenhet till ett osäkert och tillfälligt boende.

Arrangemang och piano står malmömusikern Oscar Johansson för.

– Julen är barnens högtid, därför fokuserar vi på de många barn i Skåne som inte har ett eget hem att fira jul i, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor för Skåne Stadsmission, i pressmeddelandet.

Enligt Malmö stads senaste siffror saknar minst 692 barn ett eget hem.

– Det är 692 barn för mycket. Alla barn har rätt till ett hem. Att sakna den trygghet som ett eget hem innebär skapar en oro och en utsatthet som påverkar barn hela livet. Hela samhället tjänar på att barn växer upp i trygghet, säger Lena Wetterskog Sjöstedt.

Publicerad 22 November 2019 00:00