Lotte och Patrich Parmatow repeterar. Paret har spelat ihop sedan de träffades 1998.

Lotte och Patrich Parmatow repeterar. Paret har spelat ihop sedan de träffades 1998. Foto: Markus Celander

Julklassiker får jazzbacillen på julmarknaden

Limhamnsduon Sonic Industry spelar på Limhamns torg

LIMHAMN.

Limhamnsduon Sonic Industry spelar julklassiker på Limhamns torg på första advent. "Melodier som alla hört, men som vi spelar i jazzversion", säger saxofonisten Lotte Parmatow, som kompas av maken Patrich på gitarr.

Av
Markus Celander

Lotte Parmatow hänger på sig saxofonen medan hon berättar att hon nyss fått den nyrenoverad inför framträdandet på första advent. Hon spelar några toner som få svenskar tar miste på.

– Karl-Bertil Jonssons jul, skriven av Gunnar Svensson och med Arne Domnérus på saxofon i den berömda versionen från filmen, säger hon.

Hon och Patrich har uppträtt som duon Sonic Industry praktiskt taget ända sedan de träffades för drygt tjugo år sedan. Lotte arbetar som spanskalärare på gymnasiet, och fram till för ett och ett halvt år sedan var Patrich teknisk chef inom livsmedelsindustrin. Hans arbete innebar ett ständigt flackande runt hela världen för familjen.

– Men nu stannar vi hemma i Limhamn, inte minst för våra barns skull, säger Patrich Parmatow, som numera driver egna musikproduktionsbolaget Vibe Fountain.

Sonic Industry spelar på julmarknaden på Limhamns torg på första advent.

Sonic Industry spelar på julmarknaden på Limhamns torg på första advent. Foto: Markus Celander

Han tackar Dalai lama för företagsnamnet, som på svenska blir ungefär en positiv känslofontän.

– Jag var på Malmö Live och lyssnade på honom förra hösten, och han pratade mycket om fountains. Fräckt ord.

Sedan de återvände till Limhamn från Patrichs sista utlandstjänst i Singapore häromåret har det blivit en hel del spelningar, dels som duo, men även med sjumannabandet Toxic Boogie, som kör såväl funkcovers som Patrichs egna låtar. De spelade på Limhamn hamnfestival i somras, för övrigt.

– Och så är Lotte och jag med i en trio, vi kompar Marisol, påpekar Patrich.

Paret känner författaren och Limhamnsbon Fredrik Ekelund sedan länge, och när han bejakade sin kvinnliga sida och kom ut som Marisol för ett tag sedan, så ville hon, Marisol, ut och uppträda som sångerska.

– Marisol sjunger internationella schlagers – Engelbert Humperdinck, Tom Jones, Frank Sinatra. Och Anne Linnet, säger Lotte Parmatow.

Men nu närmast gäller jazziga jullåtar för Sonic Industry, som kan ses och höras på Limhamns torg på första advent, söndagen den 1 december, klockan 13, i samband med julmarknaden som arrangeras där den 30 november och den 1 december av samverkansföreningen På Limhamn.

Publicerad 20 November 2019 07:00