Föreställningen bygger på intervjuer med arbetande på Bergsgatan.

Föreställningen bygger på intervjuer med arbetande på Bergsgatan. Foto: Pressbild

Röster från arbetande på Bergsgatan i ny föreställning

The Road We Walk är "ett körverk av röster"

MALMÖ.

“Här har jag liftat med en buddhist som körde cykeltaxi klockan fem på morgonen i orkanvindar”. “Här på en restaurang träffade jag mitt livs stora kärlek, den vill jag bli gammal med". Det är några av rösterna i The Road We Walk - en föreställning om Bergsgatan

Föreställningen baseras på intervjuer med arbetande på gatan. Det är Oliver Lindman som producerar med gruppen Absurdum Temporary Art.

– Projektet har skapat en mängd fina, oväntade möten, och har blivit ett riktigt hjärteprojekt för oss som är involverade.

”The Road är ett körverk av röster och berättelser om Bergsgatan och Möllan förr och nu; om kulturen och våldet, men också om barndomsdrömmar, vad som blev av dem, och vilka andra val som infunnit sig på vägen. Mediebilden av Malmö har sedan länge, och kanske särskilt mycket på senare tid, kommit att präglas av oroligheter och snedvridna proportioner. Genom The Road vill vi också slå ett slag för det pulserande Malmö, för det brusande och vibrerande Malmö, för rösterna och svaren som aldrig hörs eftersom frågorna aldrig ställs”, enligt pressmeddelandet.

Föreställningen framförs av två skådespelare som till vardags arbetar inom restaurang och krog på Bergsgatan samt av ljudkonstnären Lotta Fahlén, känd under artistnamnet Loljud, och videokonstnären Manel Ruiz Blas.

The Road We Walk har premiär den 4 december på Inkonst.

Publicerad 15 November 2019 11:00