En privatperson lyckades fånga mannen på bild.

En privatperson lyckades fånga mannen på bild. Foto: Polisen

33-åring sprang med kalasjnikov vid Folkets park – får tre års fängelse

Friades av tingsrätten – nu fälls han av hovrätten

MALMÖ. Den man som våren 2018 sprang runt med en kalasjnikov utanför Folkets park har dömts till fängelse av hovrätten. Detta då han hade ammunition till vapnet i sin lägenhet.

Av
Jonatan Westerlind

Det var den 10 mars 2018 som flera vittnen såg den 33-årige mannen komma gående mot Folkets park utan tröja och bärandes på en kalasjnikov. Polisen larmades och insatsstyrkan kunde snart gripa mannnen.

Han har själv förklarat det hela med att han satt hemma hos några vänner när de blev attackerade av tre män som krävde honom på en spelskuld. Han ska då ha lyckats övermanna dem och flytt med deras vapen.

Tingsrätten köpte mannens förklaring och friade honom från brottsanklagelsen. Men beslutet överklagades till hovrätten som anser att mannen är skyldig. Bakgrunden till deras bedömning är att mannen hade ammunition till vapnet i sin lägenhet. Han döms till tre år och tre månaders fängelse.

Förra veckan var det återigen dags för mannen att infinna sig i Malmö tingsrätt. Den här gången gällande en händelse på Spångatan i Malmö som orsakade ett stort polispådrag i slutet av augusti. 33-åringen står där åtalad för grovt vapenbrott.

Publicerad 01 November 2019 14:27