Markus Dahl under sista omgången 2016, division 4, borta mot FC Trelleborg. Sedan följde två år i division 5. Nu har laget kvalat sig kvar i division 4.

Markus Dahl under sista omgången 2016, division 4, borta mot FC Trelleborg. Sedan följde två år i division 5. Nu har laget kvalat sig kvar i division 4. Foto: Arkiv/Markus Celander

Växande tioårsjubilar klarade målsättningen

Limhamns FF kvalade sig kvar i fyran – nu väntar jubileumsfest

LIMHAMN.

Tioårsjublierande Limhamns FF kvalade sig kvar i division 4. "Det har varit en lång och svår säsong, så jag är nöjd trots allt", säger tränaren Markus Dahl.

Av
Markus Celander

Att de slutade tabellnia och på negativ kvalplats var ingen jätteöverraskning egentligen, menar Markus Dahl.

– Vi var tippade i botten inför seriestarten. Oddsbolagen tippade oss som nia, så det stämde ju bra.

Viktiga spelare skadades tidigt på säsongen, och var inte tillbaka igen förrän till hösten.

– Då hittade vi vårt spel, och presterade bättre.

När kvalspelet mot Svalövs BK väl började var laget inne i en bra trend, trots att de kvalade uppifrån. Första matchen borta vann de med 2–0, men i returen hemma på Limhamns IP blev det svårare – Svalövs BK hade 3–0 innan Tobias Lewicki gjorde ett straffmål för hemmalaget i 71a minuten, och i 82a gjorde Andreas Persson 2–3.

Trodde Limhamnsspelarna att det var klart efter första matchen?

– Det är möjligt att vissa kan ha känt så, att det infann sig en viss bekvämlighet efter prestationen i Svalöv, men i stället gick de på knock direkt och vi var passiva. Men sett till båda matcherna var vi det bättre laget i tre halvlekar, de gjorde en bra sista halvlek.

Vad händer med ert seniorlag nu?

– Vi lyckades med vår målsättning, att hålla oss kvar. Nu får vi alla hjälpas åt. Vi har en ganska ålderstigen trupp så vi får se hur många som är sugna på att fortsätta och ta nästa steg.

Men på det stora hela ser det bra ut för föreningen – alla pojk- och flicklagen är fulla, så för att fortsätta kunna växa och ta emot nya medlemmar ser klubben nu fram emot att Fritid Malmö snart ska ha rullat ut konstgräsplanen på Limhamns IP.

Men närmast väntar en avslutningsfest, då medlemmarna även ska fira att Limhamns FF fyller tio år – så lång tid har det nämligen hunnit gå sedan Markus Dahl startade klubben tillsammans med Bernhard Andresen.

Publicerad 21 October 2019 11:37