Tränare Daniel Pode med spelare i våras.

Tränare Daniel Pode med spelare i våras. Foto: Privat

IFK Klagshamn upp i fyran efter lyckat kvalspel

"Vi har något bra på gång och tror på det vi gör"

KLAGSHAMN.

Efter lyckat kvalspel är IFK Klagshamn klara för division 4 nästa år. "Vi vann seriens sista sju matcher och alla de fyra kvalmötena, det visar lite på vår styrka", säger tränaren Mattias Holm.

Av
Markus Celander

Kvalmotståndet Lunds BoIS och Kullavägens BK (Helsingborg) var inget större problem för IFK Klagshamn.

– Men kvalspel är speciellt. Man måste prestera hela tiden – en dålig period i 30 minuter kan avgöra ett helt dubbelmöte, säger Mattias Holm.

För att förklara varför laget gått så bra i år i division 5 och i efterföljande kval letar han sig bakåt i tiden till sommaren 2018.

– Vi låg i ett ingemansland i serien, och visste tidigt att vi inte riskerade att åka ur division 5, men att vi samtidigt inte kunde nå upp och konkurrera i toppen. Så redan i augusti 2018 började vi spåna på 2019 års lag, och när serien startade i våras hade vi en stomme som vi sedan spetsat med spelare med erfarenheter från högre upp.

Inledningen av serien gick dock inte enligt planerna, påpekar han.

– Vi hade många skador och tappade poäng, men från och med omgång sex började vi få tillbaka spelare och fick en bra trend med många segrar och så rullade det bara på.

IFK Klagshamn slutade tabelltvåa och fick därmed kvalchans uppåt. Segrar i samtliga fyra kvalmatcher.

– Vi hade sju raka segrar med oss in i kvalet, och var inne i en bra trend.

Mattias Holm delar tränarsysslan med Daniel Pode, vars bror, förre elitspelaren Marcus Pode spelar i laget och hjälper till i ledarstaben – som ska förbli intakt, är det meningen.

– Vi bygger på längre sikt. Vi har något bra på gång och tror på det vi gör, säger Mattias Holm, som även tror att många av spelarna vill fortsätta nästa säsong.

– Vi kommer även att förstärka med några bra spelare.

Publicerad 21 October 2019 10:32