Foto: Arkiv/Marlus Celander

"Limhamnarna kan fortsätta äta våra pizzor"

Domino's vd i Sverige lugnar pizzasugna efter nedläggningsrykten

LIMHAMN.

Pizzakedjan Domino's vill inte fortsätta sin satsning i Sverige och söker nu ny ägare till restaurangerna här, bland annat den i Limhamn. "Men limhamnarna behöver inte oroa sig för att de inte ska kunna fortsätta äta Domino's pizzor", säger Peter Jakobsen, vd för Domino's i Sverige.

Av
Markus Celander

Ledningen i engelska Dominos Pizza Group, som äger restaurangerna i Europa, är missnöjd med resultatet av sin satsning i Norge, Schweiz, Island och Sverige. Uppgifter har cirkulerat om att restaurangerna i Sverige ska stängas, något som Peter Jakobsen dementerar.

– Vi letar ny ägare, det är vad som händer nu. Det går bra för Domino's i södra Sverige, och även i Göteborg, där vi har tre restauranger och ska öppna ytterligare en.

Hur länge kan ni leta ny ägare innan ni tvingas stänga?

– Det vill jag inte spekulera i, utan nu fortsätter vi som planerat och har öppet som vanligt. Det kommer att bakas många Domino's-pizzor i Limhamn i fortsättningen också.

Dominos Pizza Group är franschisetagare till den amerikanska pizzajätten Domin's Pizza, och på hemmaplan, Storbritannien och Irland, går det bra för dem. Men i Norge, Schweiz och Island går de alltså back.

– Jag kan inte uttala mig om restaurangerna i de länderna, om de ska stängas eller inte, men i Sverige kommer inga restauranger att stängas, säger Peter Jakobsen.

Domino's förklarade härom året att de skulle öppna 100 restauranger över hela Sverige. Så här långt har de sex restauranger i Malmö, varav en i Limhamn, i Lund, Helsingborg, Halmstad och så då de i Göteborg.

Hur det blir med den här jättesatsningen nu kan inte Peter Jakobsen säga så mycket om.

– Det är upp till våra nya ägare hur de väljer att göra.

Publicerad 17 October 2019 13:56