Bland internationella turister märks främst danskar och tyskar, något som kan förklaras av det förmånliga valutaläget.

Bland internationella turister märks främst danskar och tyskar, något som kan förklaras av det förmånliga valutaläget. Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Malmö allt mer populärt som besöksmål

Här är framgångsreceptet

MALMÖ. Under sommaren ökade antalet övernattningar i Malmö med 19 procent. Flera faktorer tros ligga bakom ökningen.

Under perioden juni-augusti gjordes totalt 782 188 övernattningar på hotell, vandrarhem och camping i Malmö. Det är en ökning med 19 procent jämfört med motsvarande period i fjor.

En bidragande orsak till att övernattningarna ökade är att Malmö stod som värd för flera evenemang. SM-veckan, Malmöfestivalen och en internationell konferens för materialvetenskap är bara några exempel. Men även barnprogrammet ”Sommarlov”, som spelas in i Beijers park, lockade många att besöka staden.

Bland internationella turister märks främst danskar och tyskar, något som kan förklaras av det förmånliga valutaläget.

En annan förklaring till att fler hittar till Malmö är fenomenet med så kallad närsemester.

– Vi är såklart väldigt glada att se att Malmö växer både bland svenska och internationella besökare. Det är tydligt att stadens möten och evenemang lockar många till staden vilket i förlängningen gynnar hela besöksnäringen över lag. Sen ser vi att vårt läge och den aktuella valutakursen även är attraktivt för våra grannländer, säger Ann Nyström, destinationschef på Malmö turism, i ett pressmeddelande.

Publicerad 16 October 2019 00:00