Polisens bombtekniker på plats vid en bilfirma på Tärnögatan i Malmö på tisdagsmorgonen. Ett kvarter i Östra hamnen i Malmö har spärrats av efter misstanke om explosionsrisk. Polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om en brand i en bilfirma, men släckningsarbetet har avbrutits efter misstanke om att något detonerat i lokalen.

Polisens bombtekniker på plats vid en bilfirma på Tärnögatan i Malmö på tisdagsmorgonen. Ett kvarter i Östra hamnen i Malmö har spärrats av efter misstanke om explosionsrisk. Polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om en brand i en bilfirma, men släckningsarbetet har avbrutits efter misstanke om att något detonerat i lokalen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Ingen explosion bakom brand i bilfirma

Misstänker att det finns en bomb i byggnaden

MALMÖ. Under morgonen fick ett kvarter i Östra hamnen i Malmö spärras av efter att det börjat brinna i lokalerna hos en bilfirma. Det kraftiga brandförloppet gjorde att det inledningsvis fanns misstankar om att något exploderat.

Av
Sanna Hjalmarsson

Marek Stefaniak

Strax efter klockan 05 på onsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Tärnögatan i Malmö.

– På plats kan vi konstatera att det brinner inne i lokalerna hos en bilfirma. Spår på platsen har gett anledning till att tillkalla nationella bombskyddet för att säkerställa att det inte finns något farligt på platsen, berättar Patric Fors, informatör på polisens ledningscentral.

Klockan 11.14 meddelade polisen att misstankarna om explosiva föremål avskrivits.

"Inga farliga föremål har anträffats, allt tyder på att branden startat väldigt kraftigt. Händelsen kommer att rubriceras som mordbrand", skriver polisen på sin hemsida.

Så sent som under tisdagen hittades explosiva ämnen utanför ett annat företag i södra Malmö. Huruvida det finns kopplingar mellan de två fallen är ännu oklart.

– Det är för tidigt att dra kopplingar, men det är självklart något som kommer att utredas, säger Patric Fors.

Publicerad 16 October 2019 07:38