Allt ska vara klart till 2022.

Allt ska vara klart till 2022. Bild: Arkitektbyrån HaworthTompkins

Anrika Hipp byggs om – får kafé och ny entré

MALMÖ.

Stadsteaterns lokaler på Hipp byggs om. Entrén kommer att flyttas, ett kafé byggas och teatersalongen kommer att kunna ta emot fler besökare.

Ombyggnationen gäller bland annat entrén, som ska placeras ut mot Kalendegatan istället för som idag från innergården. Detta kommer att göra entrén både mer lättillgänglig och ge den tydligare exponering mot det övriga stadslivet.

Ett kafé ska också byggas. Det ska dels ska vara öppen i samband med föreställningar, dels dagtid för personer som bara vill fika. Alla publika lokaler på Hipp kan i samband med ombyggnaden tillgänglighetsanpassas. Foajén blir större för att underlätta för alla besökare vid föreställningar.

Det blir en ny entré.

Det blir en ny entré. Bild: Arkitektbyrån HaworthTompkins

Genom att delvis göra om själva teatersalongen med en brantare lutning än nu i kombination med bygget av en ny balkong så kommer Hipp att kunna ta emot fler besökare. Ombyggnaden planeras till år 2021– 2022, då Hipp kommer att vara stängd.. Malmö stad ger ett ökat årligt bidrag till Malmö stadsteater med 7,6 miljoner kronor, som ska börja gälla från 2022.

– Det är glädjande att anrika Hipp i samband med hundraårsjubileet som teater år 2022, äntligen blir en tillgänglig teater för alla Malmöbor, oavsett funktionsvariation. Vi måste bygga om och bygga rätt för att riva de hinder som gör vårt samhälle otillgängligt, säger Roko Kursar (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Publicerad 10 October 2019 08:18