Oscar Lewicki våren 2015 när han återvänt till Malmö FF.

Oscar Lewicki våren 2015 när han återvänt till Malmö FF. Foto: Arkiv/Markus Celander

MFF förlänger med Oscar Lewicki

"Jag trivs med spänningen och kravbilden"

Av
Markus Celander

MALMÖ-LIMHAMN. Mittfältaren Oscar Lewicki har skrivit på för Malmö FF till och med 2024.

– Det är alltid utvecklande att spela i Malmö FF. Vi slåss om guldet varje år och vill alltid vara med i Europa. Under tiden jag har varit här har vi lyckats med en av sakerna varje år. Den spänningen och kravbilden är något jag trivs med, säger 27-åringen i ett pressmeddelande från klubben.

Oscar Lewicki kom till Malmö FF från Limhamns IF vid 13 års ålder. Han var elev i MFF:s fotbollsakademis första avgångsklass och har därefter spelat i Bayern Münchens ungdomslag och allsvenska BK Häcken.

Inför säsongen 2015 återvände han till Malmö FF. Samma år var han innermittfältare när Sverige blev U21-EM-mästare. Året efter vann han sitt första SM-guld med Malmö FF och representerade Sverige i EM i Frankrike. 2017 försvarade MFF den allsvenska titeln och Lewicki spelade den säsongen alla matcher utom en.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, beskriver Oscar Lewicki som lojal och professionell.

– Oscar är en spelare som alltid ställer upp oavsett position. Han är mångsidig och på det sättet en tränares dröm. Han tränar alltid bra och tar hand om sig själv. Ett proffs ut i fingerspetsarna som är ett föredöme för andra i sin omgivning.

Publicerad 08 October 2019 09:38