Ljus och blommor vid minnesplatsen på Sergels väg där Karolin Hakim sköts till döds.

Ljus och blommor vid minnesplatsen på Sergels väg där Karolin Hakim sköts till döds. Foto: Johan Nilsson/ Ritzau Scanpix

Stor manifestation med Mammaupproret: ”Tillsammans ska vi stoppa våldet och sprida kärleken”

Vill väcka opinion och sätta press på politiker

MALMÖ.

Artister, en skolkurator och förstås massor med bekymrade och engagerade Malmöbor är några av de som kommer att delta i Mammauppropets manifestation. Mammaupproret startades efter dödsskjutningen av en nybliven mamma i Slottsstaden. Gehöret har varit enormt och gruppen växte snabbt och har i dag drygt 5 400 medlemmar.

Facebookgruppen Mammaupproret startades ett dygn efter mordet på Karolin Hakim den 26 augusti. Hon sköts till döds med sin bebis i famnen. Något som väckt upprörda känslor och bara på några dagar hade tusentals personer anslutit sig till Facebookgruppen.

– Vi vill att politikerna agerar för en gång skull, att det inte bara är tomt prat. Det känns som om politiker och polisen gett upp hoppet. Vi vill ändra rättssystemet och skärpa straffen, kriminella ska vara rädda för att begå brott, sa initiativtagaren Mariam Bagher i en tidigare intervju med Lokaltidningen.

– Människor vill ha tillbaka sin älskade stad. De vill inte tvingas bort, utan det är de kriminella som ska bort.

Den 20 oktober, klockan 14-15.30, håller Mammaupproret en manifestation på Stortorget. ”Tillsammans ska vi stoppa våldet och sprida kärleken”, är manifestationens paroll. Syftet med manifestationen är att väcka opinion och sätta press på politikerna, att nu får det vara nog med allt våld och alla skjutningar i Malmö och andra städer i Sverige.

Skribenten och författaren Alexandra Pascalidou kommer vara konferencier på manifestationen. Dessutom kommer följande personer att uppträda eller tala: artisten Nano, artisten Denise Lopez, människorättsaktivisten Bahareh Andersson, enhetschefen för Fryshuset syd Sigrun Sigurdsson samt skolkurator Sophie Johnsson.

Det kommer att bli ytterligare två talare, vilka är inte klara ännu.

Publicerad 07 October 2019 10:34