Wictor Petersson med sikte på OS.

Wictor Petersson med sikte på OS. Foto: Hasse Sjögren

Wictor Petersson med sikte på OS 2024

Ny sponsor ska göra satsningen möjlig

HÄSSLEHOLM.

Tack vare en ny partner och sponsor så kan friidrottaren Wictor Petersson satsa storhjärtat på VM och OS. Det är Mellby Gård som går in som partner till kulstötaren Wictor Petersson som ursprungligen kommer från Hässleholm.

Av
Paola Nordgren

Han började sin karriär i Hässleholms AIS men representerar numera Malmö AI och svenska friidrottslandslaget och har redan hunnit blir svensk mästare både inomhus och utomhus och har dessutom tagit guld Finnkampen

VM i Doha inleddes den 27 september, vilket också innebar Wictor Peterssons första riktigt stora mästerskap och nu satsar man stort på att nå OS i Paris 2024. Samarbetet med Mellby Gård som sträcker sig ändra fram till just OS innebär att Wictor nu kommer att kunna träna och tävla på heltid, vilket är en viktig del i satsningen mot ännu bättre resultat.

Mellby Gård är också övertygade om att den långsiktiga satsningen kommer ge god utdelning.

– Vi ser en stor potential i Wictor, att redan som 21-åring vara fjärde bästa kulstötare genom tiderna i Sverige visar en tydlig talang. För att nå världstoppen och bli ännu bättre så behöver han få möjlighet att träna på heltid inför och ha fullt fokus på de stora mästerskapen, det vill vi gärna hjälpa till med, säger Johan Andersson vd på Mellby Gård i ett pressmeddelande.

Wictor Petersson själv är både glad och tacksam över att ha fått möjligheten till mer träningstid och stark sponsor i ryggen som gör det möjligt.

Ny sponsor gör OS-satsningen möjlig.

Ny sponsor gör OS-satsningen möjlig. Foto: Hasse Sjögren

– Jag är jätteglad och tacksam för att få samarbeta med Mellby Gård i min satsning mot världseliten. Deras engagemang, oavsett vad de satsar på är alltid långsiktigt och det känns stabilt att ha dem med sig på vägen mot OS i Paris, säger Wictor.

Enligt Johan Andersson ska man nu se till att få honom så bra det bara går.

– Det är klart att den lokala kopplingen är betydelsefull och det är roligt att en av Sveriges främsta inom sin sport delar ursprung med vår historia. Nu ska vi tillsammans få honom att bli ännu bättre, avslutar Johan Andersson.

Publicerad 01 October 2019 09:50