Zlatan Ibrahimovic kommer själv att närvara vid invigningen och därför väntas trycket från både allmänhet och media att bli stort.

Zlatan Ibrahimovic kommer själv att närvara vid invigningen och därför väntas trycket från både allmänhet och media att bli stort. Foto: Ritzau Scanpix/Mike Egerton/Malmö Stad

Nu är tiden spikad för invigningen av Zlatans staty

Stort tryck väntas

MALMÖ. Den 8 oktober avtäcks Zlatan-statyn på Stadiontorget i Malmö. Ceremonin inleds klockan 15.

Zlatan Ibrahimovic kommer själv att närvara vid invigningen och därför väntas trycket från både allmänhet och media bli stort.

– Ceremonin börjar klockan 15 med sång av El Sistema. Avtäckningen sker cirka 15.30, meddelar Malin Tykesson, kommunikationschef på Malmö stad.

Även kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh, Svenska Fotbollförbundets ordförande Håkan Sjöstrand och skulptören Peter Linde kommer att närvara.

Statyn är en gåva från Svenska fotbollsförbundet till Malmöborna. Inledningsvis var planen att den 7,5 ton tunga pjäsen skulle står utanför Friends Arena i Stockholm, men nu har Zlatan hittat hem.

– Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta. Jag ser fram emot att få komma till Malmö och vara med vid invigningen, har Ibrahimovic tidigare sagt.

Här kommer statyn att stå.

Här kommer statyn att stå. Foto: Malmö Stad

Publicerad 01 October 2019 09:53