Eva Strömblad tillsammans med den vinnande frisyren på hårmodellen Ingrid Berg från Nordic Model Agency.

Eva Strömblad tillsammans med den vinnande frisyren på hårmodellen Ingrid Berg från Nordic Model Agency. Foto: Privat

Malmöfrisör utsedd till årets frisör

"Fantastiskt och lätt surrealistiskt"

KLÅGERUP/MALMÖ.

Klågerupsbon Eva Strömblad är årets frisör. Efter en live-session inför både publik och jury stod det klart att hon kammat hem det största priset av alla.

Av
Emma Brännman

Eva Strömblad från Klågerup har utsetts till årets frisör av branschorganisationen Frisörföretagarna. Hon driver frisörsalongen Capo haridressing i Malmö och för att ta sig till final i tävlingen skickade hon in bilder på två frisyrer som hon hade skapat.

– Det finns flera olika kategorier att tävla i och jag valde att skicka in två bidrag i kategorin "dam". En jury tittade på bilderna och satte poäng utifrån dem. De fyra bästa frisörerna i varje kategori fick sedan mötas i en final och göra en uppsättning live framför juryn i Stockholm. Jag har varit i final tidigare men just det här live-momentet var nytt, berättar Eva Strömblad.

Förutom att driva salong jobbar Eva Strömblad även som frilansande instruktör för hårvårdsmärket Matrix och är därigenom van att arbeta inför publik.

– Jag föreställde mig bara att jag stod i salongen med en kund så gick det bra. När de sade att jag hade vunnit allt kändes det fantastiskt och lätt surrealistiskt. Jag fokuserade bara på den kategorin som jag tävlade i. Att jag kunde bli årets frisör, alla kategorier, hade jag inte ens funderat över. Konkurrensen är stenhård, säger Eva Strömblad.

Nu har det hela dock sjunkit in.

– Det här betyder förstås jättemycket, det öppnar många dörrar för mig. Det sätter också mig och min salong på frisörkartan i Malmö vilket naturligtvis är positivt både för mig och för mina kollegor, säger Eva Strömblad.

Publicerad 23 September 2019 00:00