Nu drar basketträningen på Rosengård igång.

Nu drar basketträningen på Rosengård igång. Foto: Stock Adobe

Malbas startar basketträning på Rosengård: ”Sänker de ekonomiska trösklarna för att börja”

En integrerad del av Malbas

MALMÖ.

Nu drar Malbas i gång basketträning för barn 6–12 år på Rosengård. För att ekonomi inte ska vara ett hinder att delta får barnen testa gratis tre gånger och därefter kostar det 50 kronor att spela en hel säsong..

Nu drar basketträningen på Värner Rydénskolan i gång. Bakom satsningen står Malbas och Rosengårds Fastighets AB. Aktiviteterna på Rosengård är en integrerad del av Malbas, det vill säga varken ett projekt eller en egen lokal förening. Detta för att kunna dra nytta av de strukturer och den kompetens som finns inom Malbas, som har cirka 1 000 medlemmar.

–Vi vet att föreningslivet är en viktig miljö för att hjälpa tjejer och killar till en positiv gemenskap. I alla våra lag möts spelare från hela Malmö och genom att etablera oss på Rosengård bidrar vi till att fläta samman olika delar av staden, säger Katarina Olsson, klubbchef i Malbas, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Vi vet också att det finns andra utmaningar i Rosengård än i flera andra stadsdelar där vi är verksamma. För att undanröja så många hinder som möjligt kommer vi att sänka de ekonomiska trösklarna så mycket vi bara kan. Tack vare vårt samarbete med Rosengård Fastighets och Bona kan vi erbjuda barnen att testa gratis tre gånger och därefter spela en hel säsong för 50 kronor. Det motsvarar vår medlemsavgift och inga extra avgifter tillkommer.

Publicerad 23 September 2019 00:00