Samira Jelassi och Alexandra Östlin blev bästa vänner via GoFrendly. Här är de på ett gruppevenemang på Pride via appen.

Samira Jelassi och Alexandra Östlin blev bästa vänner via GoFrendly. Här är de på ett gruppevenemang på Pride via appen. Foto: Privat

"Man förändras genom livet och kan behov av nya vänner"

Jessica och Alexandra har träffat varsin ny bästa vän via appen

MALMÖ.

Det finns många olika sätt att inleda nya vänskaper på. Jessica Larsson och Alexandra Östlin träffade varsin ny bästa vän via appen GoFrendly.

Alexandra Östlin gick, som nyinflyttad till Malmö, med i GoFrendly i början av året.

– Jag testade först att gå på ett evenemang, tillsammans med en tjej som jag pratat med i GoFrendly tidigare. Det var en stor tjejträff med drinkar. Fem, sex av dem fortsatte jag att hålla kontakt med och en av dem, Samira, är nu min bästa vän här. En annan tjej som jag träffade där är anledningen till att jag har mitt nuvarande jobb, säger hon.

Därefter har hon fortsatt att gå på olika evenemangträffar, allt från brännboll i Limhamn till en stranddag på Ribban. Med tiden har Alexandra Östlin fått ihop ett tjejgäng, som hon umgås med.

– Jag tycker att appen är en jättebra idé, speciellt att den är för bara tjejer. Jag har aldrig hört något dåligt om den trots att jag känner många som använder den. Att träffa och prata med en främling kändes lite konstigt i början, men sedan upptäcker man att alla vill samma sak och också är lite nervösa.

Nicole Ericsson och Jessica Larsson träffades första gången på ett danspass och klickade direkt.

Nicole Ericsson och Jessica Larsson träffades första gången på ett danspass och klickade direkt. Foto: Privat

Jessica Larsson gick med i slutet av året, efter att en omvälvande händelse gjorde att hennes liv förändrades.

– Med det försvann en del av mina vänner och jag förändrades själv, så jag kände att jag behövde nya vänner. Som egenföretagare har jag inte hunnit vara jätteaktiv, jag har träffat fyra kvinnor och av dem har jag fortsatt att träffa två.

En av dem har blivit hennes bästa vän.

– Jag tog med Nicole på ett danspass. Vi hade bara ett par minuter tillsammans innan passet startade, så efteråt fikade vi på gymmet. Jag kände ganska fort att vi klickade. Vi satt i minst 1,5 timme och pratade om allt möjligt.

Trots att det skiljer 16 år mellan dem har de mycket gemensamt.

– Nicole skrev att hon inte är ett dugg blyg och jag fastnade jag för det, för det är inte jag heller. Vi är båda öppna, pratglada och sociala. Enda skillnaden är att jag inte går ut lika mycket som hon. Jag är inte låst vid ålder, åldern har inget med personlighet att göra och det är personligheten man klickar med.

Vad tycker du om appen?

– Jag tycker att den är fantastisk. Man förändras genom livet och kan ha behov av nya vänner och det här är ett jättebra sätt att träffa dem på.

Publicerad 21 September 2019 00:00