Radhuset vid Ängsmarksvägen.

Radhuset vid Ängsmarksvägen. Foto: Christer Kullenberg

Seniorlägenheter fortsätter försvinna i Bunkeflostrand

Äldre får inte längre hyra populära 55-pluslägenheter

BUNKEFLOSTRAND.

Ytterligare tre 55-plus lägenheter i Bunkeflostrand har tagits över av LiMa. ”Jag har fått beskedet att de ska gå till socialtjänsten”, säger Christer Kullenberg, som bor i det aktuella radhuset på Ängsmarksvägen.

Av
Markus Celander

Lokaltidningen Limhamn har tidigare skrivit om seniorlägenheterna som försvann från radhuset på Pärlugglevägen. Nu sker samma sak på Ängsmarksvägen.

– Detta är antagligen några av de bästa 55-plus lägenheter som finns i Malmöområdet. Radhuset här har sex stycken tvårumslägenheter varav två står tomma, och en har blivit nyrenoverad men stått tom i ett år, säger Christer Kullenberg.

Han känner till att de som bor kvar på Pärlugglevägen upplever samma sak.

– Jo, det finns ett radhus där också med samma upplägg och även där står tre lägenheter tomma.

Med andra ord får inga seniorer längre ta över de tomma lägenheterna.

Dessa lägenheter på Ängsmarksvägen och Pärlugglevägen lades förr ut på Boplats Syd, men sedan en tid är det LiMa som ansvarar för dem. LiMa står för Lokal i Malmö och är en avdelning inom fastighets- och gatukontoret med uppgiften att sörja för lokalbehovet hos förvaltningarna i Malmö stad.

– De behöver tydligen lägenheter till socialen, men vi är många här som tycker det är märkligt att de tar dessa lägenheter, som ju är byggda som seniorboende från början.

Är de här lägenheterna eftertraktade bland äldre?

– Oh ja. Både jag och grannarna här har ofta fått höra det. Många äldre har önskat hyra här men har fått nej. Sak samma på Pärlugglevägen.

Peter Silverberg, sektionschef på stadsfastigheter, som förvaltar de aktuella lägenheterna, mejlar till Lokaltidningen Limhamn att de "tagit bort dessa bostäder från Boplats Syd då det inte ligger i vårt uppdrag att hyra ut till privatpersoner, det uppdraget har MKB. Vårt uppdrag är i första hand att förse andra förvaltningar med fastigheter utifrån deras behov. Det finns fastigheter i Malmö stad som är byggda för ett ändamål men som senare får anpassas för att möta stadens behov när de förändras".

Publicerad 17 September 2019 10:48