Reklamskylten på Övägen.

Reklamskylten på Övägen. Foto: Privat

Ilskan mot mäklarskylten på cykelbanan"När ska den bort därifrån?"

Har mejlat gatukontoret sedan i februari i år

LIMHAMN.

En reklamskylt för det nya bostadsprojektet Kajkanten spärrar halva gång- och cykelbanan på Övägen. Limhamnaren Torben Sten har uppvaktat kommunen i frågan sedan februari i år. "Varför står skylten där?" undrar han.

Av
Markus Celander

Det var i årsskiftet 2018/19 som den stora reklamskylten placerades på cykelbanan, berättar Torben Sten.

– Jag har svårt att tänka mig att de hade placerat en reklamskylt så att den spärrade av en halv bilgata, säger han till Lokaltidningen Limhamn.

Redan i februari skrev han till gatukontoret och undrade varför skylten stod på en gång- och cykelbana. Han fick svaret därifrån en månad senare att "det är ett tidsbegränsat bygglov beviljat för aktuell skylt. När det blir aktuellt med ombyggnad av Övägen kommer den behöva flyttas eller tas bort".

Två månader senare hade inget hänt och Torben Sten mejlade på nytt.

– Det är trafik från tre håll som möts på den aktuella gång- och cykelbanan. Jag skrev att jag såg hur en olycka var nära att inträffa där mellan en cyklist som kom i relativt hög fart, två gående och en löpare. Ren tur att det inte blev en rejäl krock. Jag undrade också varför man inte bara kunde flytta skylten. Om den nu står där tillfälligt, sätt den bara på andra sidan staketet, skrev jag.

Denna gång kom svaret redan dagen efter och löd att gatukontoret föreslagit ny placering för ägaren till skylten "...vilken bör kunna fungera under de olika utbyggnadsprojekten. De tittar nu på kostnader och möjlighet i tid att göra flytten".

– Jag mejlade igen för det irriterade mig att jag inte fått svar på min fråga om varför den stora reklamskylten över huvud taget står där den står.

Svaret från kommunen löd kortfattat att det inte gick att som brukligt är att placera reklamskylten på exploatörens område på grund av byggnation där av gator med mera samt renovering av kajen. Avslutningsvis stod det i mejlet från gatukontoret att "skylten hade behövts justeras senare i höst/vinter men vi tittar nu på möjlighet till tidigare justering av plats efter att vi fått in dina synpunkter".

– Det mejlet fick jag i början av juni. Men ingenting har hänt, skylten står där den står, säger Torben Sten.

I ett mejl till Lokaltidningen Limhamn skriver Peter Gustafsson, enhetschef på fastighets- gatukontoret, följande:

"Skylten kommer att flyttas inom kort. Processen med att handla upp entreprenör för ombyggnad av del av Övägen och Strandgatan pågår och byggstart planeras ske under hösten. Skylten planeras att flyttas innan dess."

Publicerad 16 September 2019 15:37