I bilen hittades en pistol av kaliber 7,65 som var laddad med sex stycken skarpa patroner.

I bilen hittades en pistol av kaliber 7,65 som var laddad med sex stycken skarpa patroner. Foto: Polisens

21-åring stoppades med skarpladdad pistol – hade fått order om att skjuta man

Nekar till grovt vapenbrott

MALMÖ. En 21-årig man åtalas för grovt vapenbrott sedan polisen stoppat honom i en bil med en skarpladdad pistol. Telefonavlyssning tyder på att mannen fått i uppdrag att skjuta en person.

Bilen stoppades på Sallerupsvägen den 19 juni i somras. Enligt åklagaren hittades en pistol av kaliber 7,65 som var laddad med sex stycken skarpa patroner. Mannen misstänks dessutom för att ha framfört bilen utan körkort och under påverkan av ett narkotikaklassat läkemedel.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen skett i en bil på allmän plats och varit av särskild farlig art eftersom (den åtalades namn) varit påverkad av narkotika och vapnet befunnit sig i en kriminell miljö”, står det att läsa i åtalet.

Mannens mobiltelefon var avlyssnad av polisen. Den aktuella dagen kunde spanarna höra hur 21-åringen fick i uppdrag att skjuta en annan man. I det läget valde polisen att gripa 21-åringen. Hans bil hittades någon timme senare.

Åklagaren valde att fokusera på det grova vapenbrottet och skrev under utredningens gång av misstankarna om förberedelse till synnerligen grov misshandel.

21-åringen erkänner att kan kört drogpåverkad och utan körkort, men nekar till grovt vapembrott.

Publicerad 16 September 2019 15:09