En man sitter anhållen för narkotikabrott sedan han försökt sälja knark till en poliselev – två gånger.

En man sitter anhållen för narkotikabrott sedan han försökt sälja knark till en poliselev – två gånger. Genrebild: ADOBE STOCK

Misstänkt langare försökte sälja knark till polisaspiranter – två gånger

Övningen i Folkets park ledde till en gripen man

MALMÖ.

Polisaspiranterna var i Malmö Folkets park för att träna sig på att spana på narkotikaaffärer. Men övningen blev snabbt blodigt allvar då en av poliseleverna blev erbjuden att köpa narkotika – två gånger.

Malmöpolisen är väl bekant med narkotikahandeln i och runt Folkets park.

Det var för att undersöka just det som polishögskolan tog med en hel klass med polisaspiranter till Folkets park, i går, torsdagen den 12 september.

De skulle observera vad som hände, för att bland annat lära sig att känna igen tecken på narkotikabruk. Den här typen av övningar görs ofta av polisaspiranter. En gång kan det vara att alla gör en trafikrazzia, nästa att som i går åka till en plats där narkotikaförsäljning pågår.

Riktigt så effektiv som gårdagens övning brukar dock träningen sällan vara.

– Medan de var där och tränade kom en man fram och försökte sälja narkotika till en av aspiranterna, förklarar Ewa-Gun Westford som är pressinformatör vid polisen i Malmö.

Eftersom det var en envis misstänkt narkotikaförsäljare misstänks han dessutom ha gått fram ytterligare en gång till polisaspiranten och erbjudit narkotika.

– Mannen greps och anhölls igår, misstänkt för narkotikabrott, säger Ewa-Gun Westford.

Publicerad 13 September 2019 12:24