Patrik Levin, vd för Coop vardagshandel AB (tidigare Netto Sverige) utanför butiken i Sollentuna.

Patrik Levin, vd för Coop vardagshandel AB (tidigare Netto Sverige) utanför butiken i Sollentuna. Foto: Pressbild

Nu har Kirseberg två Coop-butiker

En av de första omgjorda Nettobutikerna i Sverige

MALMÖ

. Nu har den tidigare Nettobutiken på Kirseberg blivit Coop. Det är en av tre första Nettobutiker i Sverige som nu har ställts om.

I juli stod det klart att Coop tog över lågpriskedjan Nettos 162 svenska butiker. Nu har de tre första omställda butikerna öppnat. En av dem ligger på Vattenverksvägen i Kirseberg. De nya butikerna ser ut som Coop, men har lägre priser.

– Våra butiker kommer erbjuda Coops hållbara sortiment, men till priser som vi tar med oss från Netto, säger Christian Wijkström, styrelseordförande i Coop vardagshandel (tidigare Netto Sverige), i ett pressmeddelande.

Jämfört med Netto kommer sortimentet av mat att vara betydligt större, från cirka 2 000 artiklar till 6 000. Öppettiderna kommer också att förlängas.

De tre första butikerna som nu har öppnat blir pilotbutiker, som utvärderas efterhand. DE andra två som öppnat ligger i Sollentuna och Falkenberg.

På Kirseberg finns redan en Coopbutik, vilket innebär att stadsdelen nu har en med ett billigare sortiment och en med ett dyrare. Något som man på Coop inte ser som ett problem, utan man bedömer att kundunderlaget kommer att räcka till båda butikerna. Tobias Rydergren, presschef på Coop, uppger till Sydsvenskan att utbudet i de omgjorda affärerna kommer vara något mindre och att standardsortimentet är i lite enklare stil. Samma situation kommer att uppstå i Slottsstaden och på Föreningsgatan, när Nettobutikerna där blir Coop. Några planer på att avveckla några butiker finns inte just nu.

– Nu kommer vi att rulla på och göra om Nettobutikerna till Coopbutiker. Och sen får vi utvärdera situationen, som man alltid gör när man har ett butiksnät. Någon butik kan vi behöva avveckla, men det finns inga sådana planer nu, säger Tobias Rydergren till Sydsvenskan.

Publicerad 11 September 2019 13:31