Gitte Laserow.

Gitte Laserow. Foto: Privat

"Kvinnorna ska känna 'Yes!'"

Gitte Laserows systerskap ska stärka självkänslan

LIMHAMN.

LaserowCoach, det vill säga Limhamnsbon Gitte Laserow, har startat vad hon kallar för en Systercirkel. ”Den är för kvinnor som inte riktigt vet, men upplever det som att de befinner sig i en destruktiv relation – det kan röra sig om en partner, en förälder eller situationen på arbetsplatsen.”

Av
Markus Celander

Gitte Laserows första systercirkel startar nu i september och intresset är stort att döma av responsen hon fått på sociala medier, förklarar hon.

– Men jag var tvungen att sätta ett maxtak på tio personer så att alla får tid att uttrycka sig, få feedback och hjälp att finna just det som hjälper i stunden.

Gitte Laserow har lång erfarenhet av att arbeta med relationer. Hon är i grunden livscoach, men beskriver sig sedan flera år som en ”vägledare”.

– Jag har förstått att jag blir som något av en katalysator, och folk uppskattat att jag är rakt på sak.

Hon har själv erfarenheter av att växa upp i en dysfunktionell miljö där hon aldrig fick känna att hon duger som hon är, berättar hon.

– Många människor som växer upp under sådana omständigheter hamnar ofta i destruktiva förhållanden. De anpassar sig hela tiden efter andra och säger aldrig ifrån.

– Syftet med systercirkeln är att nå den där "Yes!"-känslan och "Aha!"-känslan, att känna att ens skuld- och skamkänslor är omotiverade, att du visst då räcker till och att du faktiskt kan välja bort det som är destruktivt – och att du ska sluta vara så ängslig över vad andra tycker.

Just konceptet att samtala i grupp menar Gitte Laserow är optimalt i dessa sammanhang.

– Du känner att du inte är ensam, och det ger ofta energi och motivation att ta i tu med det som skaver.

Systercirkeln träffas i en lokal i Limhamn. För mer info kolla Laserowcoach på Facebook.

Publicerad 10 September 2019 07:00