Eleven vägrar att gå i skolan på grund av sina tidigare dåliga erfarenheter där.

Eleven vägrar att gå i skolan på grund av sina tidigare dåliga erfarenheter där. Foto: Stock Adobe

Elev blev placerad på skola där hen blivit mobbad

Vägrar gå i skolan

MALMÖ. Eleven blev placerad på en skola där hen tidigare blivit mobbad och därför inte vill gå dit, enligt en anmälan. Skolinspektionen kräver nu kommunen på svar.

Eleven har hög frånvaro sedan förra hösten, då hen placerades på sin gamla skola. Skolinspektionen fick en anmälan mot skolan i slutet av augusti, som nu utreds. Enligt anmälan har eleven tidigare blivit utsatt för mobbning, hot och trakasserier på skolan. Hen flyttade då till en annan skola, som lades ned. Eleven blev då åter placerad på den förra skolan, trots att föräldrarna upplyst skolledningen om att eleven sagt att hen aldrig mer vill sätta sin fot på skolan igen.

Det bokades ett möte med BUP, socialtjänsten, föräldrarna och skolan, men ingen från skolan dök upp på mötet. Inte heller svarade skolan på varför man inte närvarat på mötet, enligt anmälan.

Några månader senare hörde rektorn av sig för ett hembesök. Rektorn föreslog att eleven skulle göra ett nytt försök att gå i skolan. Eleven skulle kunna sitta lite mer privat och gå in via en annan ingång. Det visade sig dock vara väldigt ångestfyllt för eleven.

Föräldrarna föreslog då att eleven skulle börja på en skola med anpassad skolgång. Rektorn skulle återkomma, men hade efter flera månader fortfarande inte gjort det, enligt anmälan. Det besked rektorn kunde ge när föräldrarna ringde var att hen inte hade något annat att erbjuda än den skolan som eleven är placerad på.

Publicerad 10 September 2019 00:00