Mördade spädbarnsmamman Karolin Hakim har hedrats på många olika sätt.

Mördade spädbarnsmamman Karolin Hakim har hedrats på många olika sätt. Foto: Johan Nilsson / TTRitzau Scanpix

EXTRA: En person anhållen för mordet på Karolin Hakim

Misstänks ha varit delaktig när småbarnsmamman avrättades

MALMÖ.

En person har anhållits misstänkt för inblandning i mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim på Sergels väg. Det berättar åklagaren Anna Palmqvist i ett pressmeddelande.

Polisen har lagt locket på när det gäller det nya anhållandet. I pressmeddelandet som kom den 10 september skriver åklagarmyndighetens presstjänst att "Åklagaren har anhållit en person misstänkt för inblandning i mordet på en kvinna på Sergels väg i Malmö den 26 augusti. Senast fredag kl 12 måste åklagaren fatta beslut om att antingen lämna in en häktningsframställan till tingsrätten eller försätta den anhållna personen på fri fot".

Åklagaren Anna Palmqvist har lagt locket på och i pressmeddelandet står det att åklagare inte har tid eller möjlighet att ge fler kommentarer än vad som står ovan. Åklagarmyndigheten vill inte gå in på vilket brott personen har gripits för, eller kön och ålder på personen.

En 19-åring från Helsingborgstrakten satt i några dagar häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Det visade sig vara ett villospår, då mördarna hade skrivit över flyktbilen på honom bara dagarna innan brottet.

Polisen visste direkt att han inte kunde vara en av de två mördarna, eftersom han satt i en rättegång, misstänkt för ett mycket allvarligt brott, då mordet begicks.

Mannen släpptes när handstilsexperter kunde konstatera att det inte var hans namnteckning på bilens ägarbevis.

Trots bakslaget har utredningen fortsatt med oförminskad styrka. I vart fall till på fredag kommer polis och åklagare arbeta med fallet dygnet runt för att säkra bevis.

Publicerad 10 September 2019 18:37