Bild som flickans mamma tagit på dotterns hår, som det enligt mamman såg ut efter frisörbesöket.

Bild som flickans mamma tagit på dotterns hår, som det enligt mamman såg ut efter frisörbesöket. Foto: Privat

Frisörkedjan slår tillbaka: "Ingen hos oss skulle klippa på det sättet"

Mamman: "Skrämmande och helt befängt"

HYLLIE.

Den 14-åriga flickan fick enligt sin mamma håret sönderklippt av frisören på Rinse på Emporia. Frisörsalongkedjans vd Özcan Isik anklagar mamman för att bedriva utpressning mot Rinse. "Skrämmande och helt befängt", svarar mamman.

Av
Markus Celander

Enligt Özcan Isik stämmer ingenting av det som den 14-åriga flickans mamma påstår.

– För det första så finns det ingen frisör hos oss som skulle klippa på det sättet. Mamman måste ha gjort det själv.

Mamman hade kommit till salongen på Emporia och uppträtt väldigt otrevligt, fortsätter Özcan Isik.

– För att bli av med henne hade personal där gett mamman pengarna för dotterns klippning tillbaka, och dessutom erbjöds hon ytterligare kompensation i form av ett presentkort på 1000 kronor samt hårvårdsprodukter.

– Men hon vägrade att ta emot den extra kompensationen, och hon vägrade också att komma tillbaka med sin dotter så att vi kunde ge flickan en ny behandling. I stället krävde hon en jättesumma, 50 000 kronor, i ersättning från oss.

Mamman beskriver det som Özcan Isik säger som ”skrämmande och helt befängt”.

– Först ber deras vd om ursäkt i ett mejl där han även skriver att de har ”vidtagit åtgärder gällande den berörda frisören i detta fall”. När sedan artikeln i Lokaltidningen publicerats vänder han helt och säger att jag har klippt henne själv och att jag har pressat honom på pengar.

Angående hennes krav på kompensation säger mamman att Rinse aldrig erbjudit henne någon kompensation och att hon heller aldrig bett om det.

– Enda gången jag nämnt något om kompensation var när journalisten på Lokaltidningen frågade vad jag ville att Rinse skulle göra.

I ett mejl till Lokaltidningen kommenterar Özcan Isik mejlet han skickade till mamman, där han ber om ursäkt för det inträffade, så här:

”Jag skrev det i syfte att göra henne nöjd. Min filosofi är att kunden alltid har rätt. Vi brukar aldrig argumentera med kunder, även när de har fel eller är otrevliga. Jag ville bara få ett avslut på detta och skrev det i det syftet.”

Publicerad 06 September 2019 10:26