Gert Nilsson och Alice utanför bilverkstaden som Gert drev i 56 år.

Gert Nilsson och Alice utanför bilverkstaden som Gert drev i 56 år. Foto: Markus Celander

Nu är hans bilverkstad en del av Limhamns historia

"Det har varit jättekul, men någon gång ska det ju ta slut"

LIMHAMN.

Efter 56 år lämnar nu Gert Nilsson sin bilverkstad på Gamla gatan. "Det har varit ett jättekul jobb, men jag är 78 år nu och kroppen vill inte längre, även om huvudet vill".

Av
Markus Celander

När Gert Nilsson startade Gamla gatans Bilservice 1963 var adressen Gamla gatan 13. Men det huset revs, så sedan 1969 har adressen varit Gamla gatan 24. I samma fastighet har Gert och hustrun Marita bott sedan 1998, men nu är det slut med både boendet och arbetet här.

– För tre dagar sedan flyttade vi in i lägenhet på Ön. Det känns bra. Jag har haft svårt att släppa taget om verkstaden, den har varit mitt liv, och kunderna har blivit som kompisar. Men nu känner jag att det får räcka.

Gert Nilsson har varit med om bilarnas utveckling i drygt ett halvsekel, från mekanik till elektronik.

Gert Nilsson har varit med om bilarnas utveckling i drygt ett halvsekel, från mekanik till elektronik. "Det finns inte så många bilmekaniker kvar längre som jobbar med gamla bilar", säger han. Foto: Markus Celander

Nu ska han försöka slappna av, bland annat med promenader med Alice, en pigg brun fyraårig labrador, och fisketurer i Öresund.

– Förutom bilar har mitt stora intresse varit båtar, jag har tävlingsseglat under många år. Segelbåten har jag sålt, men jag har kvar en liten motorbåt i fiskehamnen, ibland ger jag mig ut och fiskar med den.

Gert och Marita har tre döttrar och två söner, men ingen av dem ville ta över verkstaden. Men det kommer även i fortsättningen att vara bilar i fokus i byggnaden, berättar Gert Nilsson.

– Han som flyttar in här håller på och mekkar med veteranbilar. det är hans hobby.

Vad fanns i byggnaden innan du kom hit?

– Från början var här en smed, sedan låg Veralit här, ett företag som gjorde grejer till Kockums.

Som flest var de fyra mekaniker som jobbade i verkstaden, men de sista åren har Gert Nilsson jobbat där ensam på halvtid.

– Det har varit jättekul, jag har haft samma kunder här ända sedan starten, samma kundkrets år efter år. Det har varit en livsstil, men någon gång ska det ju ta slut.

Foto: Markus Celander

Publicerad 02 September 2019 13:35