Anna Karolina Larsson och Mons Kallentoft släpper ny bok i Herkulesserien i höst.

Anna Karolina Larsson och Mons Kallentoft släpper ny bok i Herkulesserien i höst. Foto: Thron Ullberg

Krimi-duo släpper ny bok ihop

Häxjakt på albiner i del 6 av Herkulesserien

LIMHAMN.

Anna Karolina Larsson, Limhamnsbon som sadlade om från polis till framgångsrik deckarförfattare, är aktuell med ny bok tillsammans med en annan känd svensk kriminalförfattare, Mons Kallentoft.

Av
Markus Celander

”Albino”, som släpps den 14 oktober, är den andra boken som duon skriver tillsammans. Den första var "FALCO", som släpptes för drygt ett år sedan och hittills sålt i 100 000 exemplar. Båda böckerna ingår i Mons Kallentofts Herkulesserie, som är fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd.

Handlingen i ”Albino” har bland annat inspirerats av häxjakten som drabbar tusentals albiner i många delar av Afrika, där de stympas och mördas eftersom deras kroppsdelar sägs ge lycka, välgång och omedelbar rikedom.

Limhamnsbon Anna Karolina lämnade 2016 polisyrket efter 15 år. Sedan dess har hon varit författare på heltid. Debuten kom dock tidigare, 2014, med ”Stöld av babian”. Samma år nominerades hon till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Sedan dess har hon skrivit ”Står dig ingen åter”, ”Förlorat ansikte” och ”Sjusiffrigt”.

Mons Kallentoft fick sitt stora genombrott 2007 med den första boken i serien om Malin Fors. Totalt har hans böcker översatts till 30 språk och sålts i över tre miljoner exemplar. Mons Kallentoft är uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca med sin familj.

Publicerad 01 September 2019 07:00