Dansarna under en workshop.

Dansarna under en workshop. Foto: Pressbild

Drömsk dansföreställning lyfter kontroversiella ämnen

"Viktigt att prata ett språk som alla kan ta till sig"

MALMÖ.

Teater Inc sätter i oktober, i samarbete med Malmö Opera och Malmö Stadsteater, upp dansteaterföreställningen Drömmen. Föreställningen, som är baserad på Shakespeares verk En midsommarnattsdröm, berör ämnen som hedersmord och stigma kopplat till sexuell läggning och förtryck.

– Syftet med föreställningen är att starta en diskussion kring dessa kontroversiella ämnen mellan unga och äldre. Vi vill lyfta frågan kring det förtryck som många människor upplever dagligen, kopplat till olikheter och normkritiska livsval för att arbeta mot ett samhälle präglat av acceptans och kärlek, säger regissör Ronny Danielsson.

Koreograf är Roger Lybeck, och denna duo stod även bakom succéföreställningen Transformation för fyra år sedan. Drömmen kommer att spelas i Moomsteaterns lokaler, där en förtrollad skog byggs upp. ”I denna skog finns det inget talat språk, regler eller normer. Istället blir dansen och musiken språket och uttrycket som alla besökare kan förstå”, enligt pressmeddelandet.

– Vi vill skapa en föreställning som enar och förenar vår publik utan att någon känner sig utanför. Eftersom vi valt att sätta upp föreställningen i Malmö, en av Sveriges mest mångkulturella städer, kändes det viktigt att prata ett språk som alla kan ta till sig, säger Ronny Danielsson.

Premiären är den 5 oktober.

Publicerad 31 August 2019 07:30