Kontrollen av fordonen blev en jackpott för polisen.

Kontrollen av fordonen blev en jackpott för polisen. Arkivfoto: MOSTPHOTOS

Rutinkontroll avslöjade stöldgods för hundratusentals kronor

Polisen behövde två stora släpvagnar för att transportera det

MALMÖ.

Polisen kontrollerade den gula skåpbilen och ytterligare en lastbil vid Rosengårdsbadet. Det blev jackpott för polisen. I bilarna fanns stöldgods för hundratusentals kronor.

Det var klockan 04.45 på onsdagen den 28 augusti som en polispatrull såg hur gods lastades från en lastbil till en annan på Rosengårdsbadets parkering. Eftersom både tiden och platsen var ovanlig för att lasta om gods beslöt polispatrullen sig för att kontrollera bilarna.

– De kunde konstatera att bilarna var helt fyllda med stöldgods. Godsvärdet misstänks vara många hundra tusen kronor, berättar Nils Norling som är pressinformatör vid polisen i Malmö.

Två personer i 40-årsåldern har gripits misstänkta för häleri och en mycket stor mängd gods har beslagtagits.

– Poliserna fick använda två stora släpvagnar för att kunna transportera bort godset. Det känns väldigt bra att det här stöldgodset snart kan vara tillbaka hos de rättmätiga ägarna, säger Nils Norling.

Brottsrubriceringen är för närvarande vanemässigt häleri, men om det kan bevisas att männen varit på någon brottsplats kan det skärpas till stöld.

Polisen arbetar nu för högtryck för att kartlägga vid vilka stölder godset kommer ifrån. Enligt Nils Norling består det av elverktyg och handverktyg.

Publicerad 28 August 2019 11:12