På tisdagskvällen den 28 augusti spärrades en innergård på Sergels väg av. Polisen bekräftar nu att det var ett led i jakten på spädbarnsmammans mördare.

På tisdagskvällen den 28 augusti spärrades en innergård på Sergels väg av. Polisen bekräftar nu att det var ett led i jakten på spädbarnsmammans mördare. Johan Nilsson / TT Ritzau Scanpix

Mordet på spädbarnsmamman: Innergård spärrades av

Vittnesuppgifter ska ligga bakom avspärrningarna

MALMÖ.

En innergård spärrades i går av i jakten på spädbarnsmammans mördare. Enligt uppgifter till Lokaltidningen finns det uppgifter om att någon misstänkt befunnit sig där.

På tisdagskvällen den 28 augusti spärrades en innergård på Sergels väg av. Den ligger omkring 100 meter från där spädbarnsmamman sköts ihjäl och enligt uppgifter till Lokaltidningen finns uppgifter om att någon misstänkt uppehållit sig på platsen i samband med mordet.

– Jag kan bekräfta att en gård spärrades av i går och att detta är i samband med mordutredningen, säger Nils Norling som är pressinformatör på Malmöpolisen.

– Det händer ofta vid större utredningar att det framkommer nya uppgifter under utredningens gång som gör att man spärrar av på andra platser än själva brottsplatsen.

Det beror nästan alltid på att man i lugn och ro vill göra tekniska undersökningar eller spårsäkring, förklarar Nils Norling.

Exakt varför gården spärrades av i går vill han inte gå in på, men han berättar att utredningen fortgår med oförminskad styrka.

– Vi fortsätter även idag att genomföra dörrknackningar och hålla ett stort antal förhör, berättar Nils Norling.

Senast i morgon kommer åklagaren att besluta om den 19-åring som sitter anhållen misstänkt för medhjälp till mord ska begäras häktad. Som Lokaltidningen kunde berätta i går tillhör han ett kriminellt nätverk och har flera gånger misstänkts för bland annat misshandel och grovt narkotikabrott.

Utredningen som nu pågår är en av de största i Malmö på mycket länge och ett stort antal poliser jobbar för att säkra all tänkbar bevisning. På onsdagen fanns ännu ingen ytterligare gripen.

Publicerad 28 August 2019 11:40