Tekniker samlar bevis en kort stund efter mordet.

Tekniker samlar bevis en kort stund efter mordet. Foto: Johan Nilsson / TT Ritzau Scanpix

Därför har misstänkte mordmedhjälparen alibi

Satt i rättegång då mordet på småbarnsmamman begicks

MALMÖ.

Den 19-åring som misstänks för medhjälp på mordet på småbarnsmamman på Ribersborg kan inte ha varit med vid själva dådet. När skotten avlossades satt han i en rättegång, misstänkt för annan mycket allvarlig brottslighet.

Enligt uppgift från personer som är insatta i utredningen misstänks mannen ha försett mördarna med såväl mordvapen som en flyktbil, och det är det som ska vara medhjälp till mord.19-åringen misstänks också för grovt vapenbrott enligt Malmö tingsrätt.

Det uppges att det är två personer som varit synliga i samband med mordet, men 19-åringen kan inte ha varit en av dem.

Lokaltidningen har fått bekräftat från tingsrätten att mannen under hela måndagen den 26 augusti satt i en rättegång. Som vi berättade igår misstänks han ha ingått i ett kriminellt nätverk och han satt häktad under nästan ett år. Då rättegången startade tidigare i sommar släpptes i stort sett samtliga häktade, på grund av sin låga ålder. Misstankarna kvarstår dock mot dem, om synnerligen grovt narkotikabrott.

Rättegången är planerad att pågå under sammanlagt 111 rättegångsdagar och dom förväntas komma tidigast kring jul. Förundersökningen består av sammanlagt 30 000 sidor, vilket enligt uppgift är rekord för den aktuella tingsrätten.

Enligt tingsrätten hölls rättegången mot nätverket som planerat på måndagen och 19-åringen var på plats på de tilltalades bänk från klockan 09.00. Ungefär tre kvart senare sköts kvinnan till döds och hon tappade sitt fyra månader gamla spädbarn då hon avled.

19-åringen förekommer i fyra olika ärenden på den lokala tingsrätten och första gången han var misstänkt hade han precis fyllt 15 år.

Polisutredningen fortgår och ett mycket stort antal förhör har hållits. Ännu har ingen gripits för själva mordet.

Publicerad 28 August 2019 16:07