Mattias Sigfridsson, biträdande chef för Malmö polisområde och vice chefsåklagare Anna Palmqvist under pressträff angående skjutningen där en 30-årig kvinna sköts till döds på öppen gatan i stadsdelen Ribersborg i Malmö.

Mattias Sigfridsson, biträdande chef för Malmö polisområde och vice chefsåklagare Anna Palmqvist under pressträff angående skjutningen där en 30-årig kvinna sköts till döds på öppen gatan i stadsdelen Ribersborg i Malmö. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Genombrottet: Polisen tror sig ha hittat mordvapnet

19-åring misstänkt för medhjälp till mord

MALMÖ.

Polisen tror sig ha hittat det vapen som mördaren använde när mamman som gick med sitt barn på Ribersborg sköts till döds. Den misstänkte är född 1999 och det är oklart om det var han som hade vapnet som hittades.

Polis och åklagare inledde presskonferensen med att berätta att de bara har några få uppgifter att lämna.

– Vi är väldigt sparsamma ännu och vädjar till alla att inte dela något som inte stämmer, säger Anna Palmqvist som är åklagare i målet.

Hon berättar att en man är anhållen misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

– Det är en svensk medborgare som är född 1999 som är misstänkt.

– Han är anhållen eftersom det finns risk för fortsatt brottslighet och att han kan störa utredningen, förklarar Anna Palmqvist.

Hon poängterar också att den misstänkte är anhållen på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Anna Palmqvist vill inte säga något om vad som framkommit vid förhöret.

Han poängterar att man ännu inte vill säga om det var kvinnan eller mannen som var måltavla.

– Det vill vi överhuvudtaget inte diskutera. Vi håller alla möjligheter öppna, förklarar Mattias Sigfridsson.

Publicerad 27 August 2019 00:00