Kerstin Bell har öppnat ett heminrednings-showroom i Limhamn.

Kerstin Bell har öppnat ett heminrednings-showroom i Limhamn. Foto: Markus Celander

Satsar på showroom i Limhamn

"Det här är det nya, butiken som en mötesplats"

LIMHAMN.

Limhamnsbon Kerstin Bell tänkte gå i pension efter att ha drivit den klassiska butiken Ebbes på Fårö i 20 år. Men i stället har hon nu startat ett showroom för heminredning. "Mycket pekar mot att de vanliga butikerna som vi är vana vid är på väg bort, detta är det nya", säger hon.

Av
Markus Celander

Kerstin Bells showroom heter Zbella och ligger på Ringugnsgatan i Limhamn. Det är ingen butik i vanlig mening, utan en utställningslokal som hon inrett som ett hem. Inredningen, alltså produkterna hon säljer, kommer från Zelected by Houze, som drivs av två tjejer i Furulund och som blev årets företag i Kävlinge kommun 2017.

– Affärsidén är att folk kommer hit och tittar, och om man vill ha något så beställer man det här hos mig och sedan skickas det hem till kunden, förklarar Kerstin Bell.

Varför ett showroom? Varför inte beställa direkt från en sajt?

– Det har visat sig att folk gärna vill se varorna med egna ögon, känna på dem, klämma på dem. Även klädbutiker har börjat ta efter showroom-konceptet – du prövar ett plagg i ett showroom, och om du vill ha det så beställer du det på plats och får det hemskickat.

Kerstin Bell framhåller en annan sak som hon menar är framtiden – showroom-shoppingen som en uttalat social företeelse.

– Man gör en grej av det. Man arrangerar en tjejmiddag, eller after work, här, och gör en rolig grej av det. Den nya butiken har blivit en mötesplats.

Kerstin Bell säljer även lokalproducerade fårskinnsprodukter från Gotland.

Kerstin Bell säljer även lokalproducerade fårskinnsprodukter från Gotland. Foto: Markus Celander

På Zbella finns dock inte bara Zelected by Houze-varor – i ena hörnet av lokalen har Kerstin Bell ställt ut lokalproducerade fårskinnsprodukter från Gotland, som morgontofflor och filtar med mera.

– Jag och min man drev en butik på Fårö som sålde detta, och efter 20 år på ön var det inte helt lätt att bara släppa kontakten, säger hon med ett skratt.

Publicerad 22 August 2019 18:50