Foto: Privat

Charlie, 6, stack sig på nålar på bussätet: "Avsikten måste ha varit att skada någon"

Händelsen utreds av bussbolaget

MALMÖ. Resan med stadsbussen i Malmö förvandlades till en obehaglig upplevelse. När sexårige Charlie skulle hasa sig ner från sätet skrek han till. "Det stack ut knappnålar från sätet", säger pappa Christoffer Rasmusson.

Det var i fredags morse som Christoffer Rasmusson och Charlie tog linje två till sonens skola i Västra hamnen. När det var dags att gå av skrek sexåringen till.

– Han fick väldigt ont och blev ledsen. När jag tittade på sätet hittade jag en nål som stack upp, sedan hittade jag en till, berättar Christoffer Rasmusson.

Pappan är övertygad om att det inte är någon slump att nålarna hamnat där de gjort.

– Avsikten måste ha varit att skada någon. Man har till och med eldat på nålarna så att det ska vara lättare att böja dem, berättar Christoffer Rasmusson.

Händelsen har polisanmälts. Christoffer Rasmusson har även varit i kontakt med Skånetrafiken.

– De lovade att ha lite extra uppsikt när de går igenom bussarna. Men de har inte varit med om några fler fall.

Det är företaget Nobina som kör den aktuella busslinjen i Malmö. Kommunikationschefen David Erixon berättar att händelsen utreds.

– Jag känner inte till några liknande händelser men tillsammans med Skånetrafiken så försöker vi nu att utreda saken vidare. Om någon medvetet har försökt att sabotera eller skada, så blir man rent ut sagt både förvånad och förbannad, säger han till Aftonbladet, som var först med att uppmärksamma händelsen.

Christoffer Rasmusson son fick inga allvarliga skador av nålsticket, men händelsen har ändå påverkat honom.

– Varje gång vi går på bussen nu så säger han "kolla efter nålar pappa". Jag själv har också blivit mer uppmärksam.

Publicerad 22 August 2019 08:46