Cecelia Hagelin i Salong Camera.

Cecelia Hagelin i Salong Camera. Foto: Privat

Åter dags för frukostbio – nu i två salonger

"Det mysigaste sättet att börja en söndag på"

MALMÖ.

Den 15 september drar den populära frukostbion på Spegeln igång igen efter sommaruppehållet. Platserna brukar blir utsålda direkt och nytt för säsongen är att frukostbion visas i två salonger.

På säsongens första frukostbio visas Downton Abbey. Därefter är det frukostbio nästan varannan söndag.

– Vi öppnar salongen en kvart innan filmstart och man tar med sig sin förbeställda frukosttallrik in i salongen. Där finns det te och kaffe, som man kan fylla på under visningen, säger Cecilia Hagelin, marknadsansvarig på Spegeln.

Redan när hon började på Spegeln för fyra år sedan ville hon börja med frukostbio. Förlagan finns på Bio Rio i Stockholm, där man framgångsrikt kört konceptet i flera år.

– Jag började tjata om det när jag började här, men det är en del jobb logistiskt med det, så det dröjde till förra hösten innan vi körde i gång.

Och det blev en succé direkt.

– Det är väldigt populärt och brukar bli fullsatt varje gång. Vi har haft frukostbion i Salong Bar Deco, men där finns bara 30 platser.

Så i höst kör man frukostbio i två salonger samtidigt: Bar Deco och ombyggda Camera, där det finns 38 platser.

– Det är roligt att testa olika sätt att visa film på. Vi tänker att det kanske är lättare att ordna barnvakt en söndag förmiddag än en lördagskväll. Eller kanske de som varit på fest kvällen innan vill starta dagen på ett snällt vis, då är frukostbio perfekt, enligt mig det mysigaste sättet att börja en söndag på.

Publicerad 22 August 2019 15:12