Dden gamla småbruksträdgården på Kvarndala hembygdsgård sköts av Bjarne Harved och Ingegärd Regnell. Här är de vid plantor av den skotska potatissorten

Den gamla småbruksträdgården på Kvarndala hembygdsgård sköts av Bjarne Harved och Ingegärd Regnell. Här är de vid plantor av den skotska potatissorten "Up to date", som dateras till 1894. “De gamla potatissorterna är mer svårskalade, med fler 'ögon' än de moderna. Därför finns de inte i handeln eller används i matindustrin. Men här på Kvarndala giter vi skala”, säger Bjarne Harved. Foto: Arkiv/Markus Celander

De säljer grönsaker från unik trädgård

Hembygdsförening håller öppet hus med ny utställning och grönsaksförsäljning

VÄSTRA KLAGSTORP.

På söndag den 25 augusti är det åter dags för öppet hus och loppis på Kvarndala hembygdsgård. Det blir samtidigt invigning av en ny utställning samt försäljning av grönsaker från den unika trädgården.

Av
Markus Celander

Utställningen visar gamla hantverksverktyg som är minst 100 år gamla, berättar hembygdsföreningens ordförande Britt-Marie Lydahl.

– Sådana som snickare och skomakare använde.

Den gamla gården har en unik småbruksträdgård som föreningen sköter. Här växer gamla arter av grönsaker och blommor som är så ovanliga numera att forskare samarbetar med föreningen.

– Vi kommer att sälja grönsaker härifrån, säger Britt-Marie Lydahl.

Öppet hus på Kvarndala hembygdsgård äger rum söndagen den 25 augusti klockan 11–15.

Publicerad 21 August 2019 11:26