Butikschef Birgitta Perlman med säljcheferna Richard Larsson och Karl Josefsson.

Butikschef Birgitta Perlman med säljcheferna Richard Larsson och Karl Josefsson. Foto: Markus Celander

Med färskvaror på tapeten

Snart öppnar Coop Limhamn Sjöstad

LIMHAMN.

Snart är det premiär för Coop Limhamn Sjöstad. "Nervöst men roligt", säger butikschef Birgitta Perlman.

Av
Markus Celander

Tygelsjöbon Birgitta Perlman har arbetat i 20 år som butikschef i ett antal Coop-butiker i Skåne. Närmast kommer hon från Coop i Skurup.

I april i år fick hon uppdraget att ansvara för Coop Limhamn Sjöstad – en jättebutik med 1450 kvadratmeter säljyta (nästan två handbollsplaner) som nu färdigställs i det nybyggda multihuset i den nya stadsdelen Limhamns Läge.

– Att få vara med och starta upp en sådan här stor och alldeles ny butik har varit min dröm ända sedan jag började arbeta som butikschef hos Coop. Det blir min första nyöppning så det känns nervöst, men roligt, säger Birgitta Perlman.

Personalstyrkan utgörs av 34 medarbetare. Hälften av dessa kommer från andra Coop-butiker och är inkörda i hur rutinerna och systemet fungerar. Den övriga halvan har i en månads tid fått personalutbildning.

– Många av dem är ungdomar från Limhamnsområdet. Det känns bra att kunna erbjuda dem jobb, säger Birgitta Perlman.

Coop Limhamn Sjöstad satsar på färskvaror, och apropå detta så kommer det i den stora manuella delidisken att arbeta en kock som ska minimera matsvinnet genom att laga mat av butikens råvaror, förklarar Birgitta Perlman.

– Han kommer bland annat att laga dagens rätt.

Förutom maträtter tillagade på plats kommer delidisken att inbegripa en grill, och strax intill en salladsbar.

När Lokaltidningen Limhamn besöker Coop Limhamn Sjöstad drygt en vecka innan invigningen råder där febril aktivitet. Leveranser anländer, ramper sätts upp, varuhyllor fylls på, och utanför kryllar det av byggarbetare och lyftkranar och stora arbetsfordon och lastbilar – även hela det stora bostadsområdet där multihuset ligger håller ju på att färdigställas.

Var tusan parkerar man bilen? Jag fick ställa min på byggföretagets parkeringsplats.

– Det kommer inte att vara några problem. Här finns ett parkeringsgarage under huset. Första timmen är gratis och man tar en hiss där nedifrån rakt upp i butiken.

Coop Limhamn Sjöstad öppnar torsdagen den 29 augusti klockan 10.

Publicerad 16 August 2019 13:55