En elskoter är ett av spåren efter de som sköt 25-åringen i Vendelsfridsparken.

En elskoter är ett av spåren efter de som sköt 25-åringen i Vendelsfridsparken. Andreas Hillergren / TT Ritzau Scanpix

Flera frihetsberövade efter skjutningen i parken

Tillståndet för den skottskadade ännu oklart

MALMÖ.

De höga smällarna gjorde att ett antal personer i Vendelsfridsparken ringde polisen. När de kom till platsen hittades en skjuten man i 25-årsåldern som fördes med ambulans till sjukhus. Stora delar av parken var avspärrad under utredningsarbetet. "Flera personer har frihetsberövats under kvällen, meh hur många de är kan vi inte berätta just nu" säger Calle Persson på polisens kommunikationscentral.

Av
ANDERS G BERGQUIST

16.49 kom larmet om skottlossning i närheten av hundrastplatsen i Vendelsfridsparken. Ett stort antal polispatruller skickades direkt till platsen.

– En skottskadad man anträffas och inledande sjukvårdsåtgärder påbörjades, berättar Calle Persson på polisens kommunikationscentral.

Ambulansen behandlade mannen på platsen och körde honom sedan till Skånes universitetssjukhus.

– Den skjutne mannen är i 25-årsåldern och uppges inte vara livshotande skadad, berättar Calle Persson.

Parken var fram till klockan 22 avspärrad för teknisk undersökning och såväl vapenhundar som sökhundar har sökt igenom platsen.

Enligt uppgift fanns det många i parken när skjutningen inträffade.

– Det är många som har hört av sig till oss och vi tar gärna emot fler vittnesuppgifter och tips på telefon 114 14, förklarar Calle Persson.

– Vi vet ännu inte hur tillståndet är för den skjutne, vi har personal på plats på sjukhuset om han skulle kunna förhöras, säger Calle Persson.

Vid 23-tiden berättade Calle Persson att flera personer frihetsberövats. Om de hämtats till förhör, gripits eller anhållits vill han inte gå in på.

– Jag kan inte heller kommentera hur många personer det rör sig om. Det kan bli aktuellt med ytterligare gripanden och då kan det skada utredningen om vi berättar hur många som sitter, förklarar Calle Persson. Han vill inte heller berätta vilka brott de frihetsberövade misstänks för.

Publicerad 08 August 2019 17:38