Sex personer förlorade körkortet vid fartkontrollen. Bilden är en genrebild.

Sex personer förlorade körkortet vid fartkontrollen. Bilden är en genrebild. Foto: POLISMYNDIGHETEN

Fartkontroll: Sex förlorade körkortet på mindre än en halvtimme

Polisen kunde bara stoppa de värsta fartdårarna

MALMÖ.

Malmös polisaspiranter hade igår fartkontroll vid Spillepengen. På en halvtimme blev sex personer av med körkortet. En ung man lyckades med konststycken att åka fast två gånger för olovlig körning på bara några minuter.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Polisaspiranter är poliser under utbildning som gör sin praktik. En av de första arbetsuppgifterna brukar vara att genomföra en fartkontroll och i går hölls en sådan vid Spillepengen. Resultatet blev minst sagt nedslående. Sex personer körde mer än 30 kilometer i timmen för snabbt och blev omedelbart av med körkortet.

– Poliserna kunde bara stoppa de allra värsta fartsyndarna, berättar Nils Norling som är pressinformatör vid Malmöpolisen. De som körde mellan 20 och 29 kilometer i timmen för fort kom undan med blotta förskräckelsen.

Det gjorde däremot inte den tidigare ostraffade unga man som åkte fast två gånger inom loppet av några minuter.

– En polis på väg till trafikkontrollen stoppade bilen och det visade sig att föraren saknade körkort. Eftersom han inte dömts tidigare räknades brottet som olovlig körning av normalgraden, berättar Nils Norling.

Några minuter senare stod samma polis och höll i trafikkontrollen.

– Då dök samme unge man som precis hade stoppats för olovlig körning upp. Eftersom han begått samma brott strax innan misstänks han nu för grov olovlig körning, säger Nils Norling.

Förutom att förlora körkortet fick de som stoppades i kontrollen böta från 3 600 kronor och uppåt.

Publicerad 08 August 2019 00:00