En man fördes av privatpersoner till sjukhus, efter att ha blivit skjuten på Seved. Bilden är en genrebild.

En man fördes av privatpersoner till sjukhus, efter att ha blivit skjuten på Seved. Bilden är en genrebild. Johan Nilsson/Ritzau Scanpix

Man skjuten på öppen gata – barn nära att träffas

Skytten sprang efter bilen och sköt genom bakrutan

MALMÖ.

Flera personer ringde polisen efter en skottlossning på Sevedsplan. Minuter senare kallades polispatruller till Universitetssjukhuset i Malmö efter att en skjuten man kommit dit. Mannen har lindriga skador, enligt Region Skåne.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Klockan 19.47 kom den skjutne mannen till Universitetssjukhuset i Malmö, dittransporterad av privatpersoner i en bil med krossad bakruta. Mannen, som är född 1992, misstänks ha blivit skjuten i bilen.

Patruller skickades dit, samtidigt som en misstänkt brottsplats på Sevedsplan spärrades av.

– Ett stort antal polisresurser, med bland annat polishundar deltar i insatsen, berättar Katarina Rusin vid polisens kommunikationscentral.

Vittnen uppges ha hört flera skott avlossas i snabb följd och sett flera personer lämna platsen. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska gärningsmannen ha sprungit efter bilen och skjutit genom bakrutan. I baksätet satt ett barn i förskoleåldern som dock varken träffades av kulor eller glassplitter.

Enligt Kvällsposten kan motivet till skjutningen vara en hämnd för en misshandel som ska ha inträffat för en tid sedan.

Händelsen rubriceras som mordförsök och det är andra skjutningen på ett dygn i Malmö.

Sent i går kväll kallades polisen till Thomsons väg på Rosengård och de hittade ett flertal tomhylsor. Såvitt känt skadades ingen vid den skottlossningen.

Polisen vädjar nu om hjälp att hitta personerna som misstänks för mordförsöket på Sevedsplan.

– Vi söker vittnen till händelsen. Om du befinner dig i närheten, ta direkt kontakt med polisen på Sevedsplan, uppmanar Katarina Rusin. Om man vill lämna tips men inte är i närheten av Sevedsplan går det bra att ringa 114 14.

Publicerad 17 July 2019 00:00