Multihuset med vårdcentralen.

Multihuset med vårdcentralen. Bild: Kamikaze Arkitekter

Flytten till Ön närmar sig

Efter sommaren öppnar Vårdcentralen Limhamn på Ön

LIMHAMN.

Den 12 augusti öppnar Vårdcentralen Limhamn i sprillans nya lokaler på Ön. ”Det kommer att bli skönt för både personal och besökare att vi får ändamålsenliga lokaler”, säger verksamhetschef Ulla Rydén.

Av
Markus Celander

Denna artikel är en återpublicering.

Idag finns vårdcentralen i ett nästan 100 år gammalt hus på Järnvägsgatan i centrala Limhamn – inte optimalt för verksamheten, menar Ulla Rydén.

– Det är trångt och krångligt med olika ingångar och olika väntrum.

Hon ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna i multihuset som nu färdigställs på Övägen 1.

– Lokalerna är byggda för vår verksamhet. Vi får mer utrymme och ett bättre patientflöde – det kommer att vara väldigt tydligt skyltat var de ska gå och vilka väntrum de ska sitta i.

Flytten påbörjas under vecka 32, som inleds måndagen den 5 augusti. Under denna tid kommer personalen att ta emot sina patienter på Vårdcentralen Bunkeflo.

– Det kommer bara att röra sig om akuta besök under den veckan, patienter vi behöver ta hand om omgående.

Den 12 augusti öppnar vårdcentralen på Ön, och där kommer även att finnas barnmorskemottagning. Flytten sker i två etapper – till hösten, uppskattningsvis i november, flyttar även BVCn in, berättar Ulla Rydén.

– Idag ligger BVCn på Geijersgatan. Men innan den flyttar till Ön så bjuder vi in till invigningsjippo på Övägen 1 den 29 augusti.

Publicerad 16 July 2019 00:00