En kvinna pratade med den äldre mannen som satt i framsätet medan den andra kvinnan stal en väska som stod i baksätet. Bilden är en genrebild.

En kvinna pratade med den äldre mannen som satt i framsätet medan den andra kvinnan stal en väska som stod i baksätet. Bilden är en genrebild. Foto: Google Maps

Äldre par varnar för fräcka tjuvar: "Vill att folk ska veta om denna metod"

"En uppehöll mig medan den andra tog sig in i bilen"

LIMHAMN.

Det äldre Limhamnsparet blev bestulet mitt på dagen i centrala Limhamn. "Jag vill att folk ska känna till hur det gick till", säger Per Winther-Andersen, 71 år.

Av
Markus Celander

Denna artikel är en återpublicering.

Medan hustrun var inne på Malmborgs på Linnégatan satt Per Winther-Andersen kvar utanför och väntade i bilen.

– Jag satt där i passagerarsätet fram till, det var varmt och jag hade dörren öppen. Då kom en ung flicka fram och frågade om vägen till en adress som jag aldrig hört talas om.

Medan Per Winther-Andersen försökte förklara att han inte visste vad flickan menade för gata öppnade hennes väninna bakdörren utan att han såg det.

– Jag hörde ett litet klick i dörren, det var allt. Sedan såg jag hur de båda, de var väl i 20-årsåldern, hoppade in i en bil en bit bort och körde iväg.

När hustrun kom ut och öppnade bakdörren såg hon att Pers alldeles nya Hugo Boss-väska för 1500 kronor var borta.

Paret har polisanmält händelsen och ska höra med Malmborgs om de har övervakningskameror som kan ha fångat något.

– Jag vill att folk ska veta om denna metod, att de tänker på det om de hamnar i en liknande situation. Jag är 71 år och går med två käppar, och är väl ett typiskt offer för sådant här. Unga människor håller uppenbarligen koll på oss äldre för att välja ut sina offer, säger Per Winther-Andersen.

Publicerad 14 July 2019 00:00