Meditationskonserten hålls för andra gången.

Meditationskonserten hålls för andra gången. Foto: Pressbild

Meditationskonsert på Malmö Live konserthus

"En känslofylld upplevelse"

MALMÖ.

Den 18 oktober hålls en meditationskonsert på Malmö Live konserthus. Årets meditationskonsert är i Dag Hammarskjölds anda och heter Förstå - genom stillhet, handla - ur stillhet, vinna - i stillhet.

Denna artikel är en återpublicering.

I centrum står vokalensemblen Voices of Scandinavia under ledning av dirigenten Robert Bennesh.

Programmet består av meditativa och melankoliska körverk - ett speciellt sammansatt program, där bland annat Philip Glass verk finns med. Som tidigare blir startpunkten för konserten en timmes frivillig tystnad, som sedan övergår i en timmes lång konsert.

– Det blev en känslofylld upplevelse för publiken förra året, då vi producerade vår första meditationskonsert. Många är så vana vid att hasta till garderoben, in på sin plats, få en dryg timmes intensiv musik och sen ge sig ut i vardagen igen. I detta sammanhang laddar du hela kroppen med lugn energi innan det är dags för att ta in musik som ger ytterligare lugn och stillhet i kroppen, säger Anna Storåkers, programproducent på Malmö Live Konserthus, i ett pressmeddelande.

Meditationskonserten är en del av den större serien Paus, som syftar till att skapa ögonblick av stillhet, eftertanke och återhämtning för den moderna människan.

Biljetterna till meditationskonserten släpps den 7 maj klockan 12.

Publicerad 08 July 2019 00:00