Arrestvakten föreslås få en varning för sitt beteende.

Arrestvakten föreslås få en varning för sitt beteende. Foto: Nikola Fific/Adobe stock

Arrestvakt varnas för händelse på nattklubb

"Olämpligt att uppge att man är polisanställd" – om man är berusad

MALMÖ.

När vakterna på en nattklubb i Malmö ingrep mot en berusad gäst uppgav han flera gånger att han jobbar som arrestvakt i Malmö. Samma sak sa han till poliserna som kallats till platsen. Polisregion Syd föreslår att mannen varnas för detta.

Av
Mattias Grenholm

Det var sent en helgnatt på en av Malmös populäraste nattklubbar. Tjänstgörande vakt ansåg att det fanns skäl att ingripa mot en berusad man, som då flera gånger framförde att han arbetar som vakt på arresten i Malmö. Han uppgav även vem som var hans befäl.

Vakten upplevde gästen som så störande att polis tillkallades. Även inför polispatrullen sa den berusade mannen flera gånger att han var arrestvakt. Poliserna uppfattade honom som upprörd och pendlande i humöret.

Med anledning av detta beslöt Gruppen för skiljande och disciplinärenden i Polisregion Syd att utreda händelsen. Gruppen föreslå för personalansvarsnämnden att mannen, som varit anställd i ett drygt halvår som arrestvakt, ska få en varning för sitt beteende.

Polisregion Syd anser att det är olämpligt att berusad på sin fritid uppge för krogvakter och poliser att man är polisanställd och att det strider mot de förpliktelser som följer av anställningen.

Publicerad 25 June 2019 07:00