Marianne Pennsäter har åkt Rundan i Malmö varje år i 72 år – först med sin mor och sedan med sina barn och barnbarn. Nu, när hon ska fylla 80 år, är det barnbarnen Johanna, Emma, Sara och Linus som tar med henne på rundturen.

Marianne Pennsäter har åkt Rundan i Malmö varje år i 72 år – först med sin mor och sedan med sina barn och barnbarn. Nu, när hon ska fylla 80 år, är det barnbarnen Johanna, Emma, Sara och Linus som tar med henne på rundturen. Foto: Privat

Har tagit folk på tur i decennier – nu är det hennes tur

Barnbarn firade Marianne Pennsäter med Rundan

Av
Markus Celander

LIMHAMN. Lokalprofilen Marianne Pennsäter fyller 80 år den 22 juli, vilket barnbarnen firat med att ta henne med på en tur med Rundan i Malmö.

Hon har hunnit med en hel del, Marianne Pennsäter – hon har guidat turister i Malmö i sin cabriolet-buss, med vilken hon även körde Malmö FFs guldlag 1994, och hon har stått bakom flera ideella projekt, bland annat har hon arrangerat raggarturer åt seniorer från Limhamn.

Nu har hon själv blivit bjuden på en tur med Rundan.

– Jag åkte Rundan i Malmö första gången år 1947, när jag gick i första klass på Ribersborgsskolan. I klassen gick en flicka vars pappa ägde Rundan och vi fick åka rundan gratis, berättar hon.

Det var en upplevelse som Marianne Pennsäter aldrig glömt. Efter det åkte hon med sin mor varje år, och när Marianne själv fick två barn fortsatte hon traditionen med dem, och därefter med sina barnbarn.

– Nu har vi vänt på steken, säger ett av barnbarnen, Johanna Pennsäter.

– Denna gång tog vi med oss farmor ut på rundturen eftersom hon blir 80 år nästa månad. Och det kommer vi fortsätta med så länge vi lever.

Marianne Pennsäter säger till Lokaltidningen Limhamn att det var den bästa present hon någonsin kunnat få.

Publicerad 24 June 2019 16:31