Den prostituerade kvinnan kunde ropa på hjälp från balkongen.

Den prostituerade kvinnan kunde ropa på hjälp från balkongen. Genrebild: MOSTPHOTOS

Rån mot lägenhetsbordell avbröts av prostituerad

Sexköpare anhållen för försök till grovt rån

MALMÖ.

En man född 1996 sitter anhållen för försök till grovt rån och försök till grov misshandel. Offret är en prostituerad kvinna och en kollega till henne kunde avbryta rånet.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Det var i går som privatpersoner hörde rop från en lägenhet på Holma. Polisen misstänker att en av de prostituerade i en lägenhetsbordell gick ut på balkongen och ropade på hjälp och att det gjorde att rånet avbröts.

– Patruller kom till platsen och det vidssade sig då att en kvinna utsatts för ett försök till grovt rån. Hon hade mindre skador, men gärningspersonen misstänks också ha försökt skada henne allvarligt. Därför är det också rubricerat som försök till grov misshandel, berättar Nils Norling som är pressinformatör vid polisen i Malmö.

En man har anhållits för brotten.

– Det rör sig om en man som vid två tillfällen köpt sex av en kvinna. Samma kvinna som han nu misstänks ha utsatt för rånet och försöket till grov misshandel.

Polisen kommer nu att granska verksamheten i lägenheten och om kvinnorna haft en hallick kan det bli aktuellt med en polisutredning om koppleri.

Publicerad 18 June 2019 10:26